αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρχονται τα Facebook shops. Δωρεάν online marketplaces για μικρές επιχειρήσεις

Έρχονται τα Facebook shops. Δωρεάν online marketplaces για μικρές επιχειρήσεις

Είναι λίγο- πολύ γνωστό ότι το Facebook θέλει να αναπτύξει το δικό του marketplace. Και θέλει όλα να γίνονται μέσα στην ίδια πλατφόρμα. Κάποιος να μπορεί να πουλήσει ένα προϊόν, και κάποιος άλλος να μπορεί να το αγοράσει.Τώρα ο Mark Zuckerberg και η ομάδα του προχωρά σε μια δυναμική κίνηση και φέρνει τα Facebook Shops.

Πρακτικά, οι ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων θα μπορούν να μετατρέψουν τα Facebook και Instagram pages τους σε βιτρίνες από τις οποίες οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράσουν απευθείας τα προϊόντα.

Η πληρωμή θα γίνεται είτε με redirect στο eshop του καταστήματος, είτε απευθείας από το checkout χαρακτηριστικό του Facebook και του Instagram.

Τα Shops ξεκίνησαν ήδη τη λειτουργία τους στις ΗΠΑ από σήμερα και θα έρθουν και στο Instagram το καλοκαίρι, ενώ σταδιακά θα διατεθούν και στον υπόλοιπο κόσμο.

Σε άμεση σύνδεση με τα παραπάνω, πολύ σύντομα θα είναι εφικτό να ενσωματώνεις links για συγκεκριμένα προϊόντα στα live streams των Facebook και Instagram Pages. Αυτό σημαίνει ότι μια επιχείρηση θα μπορεί μέσα από το Page της να ξεκινά ζωντανές μεταδόσεις με σκοπό την προώθηση των προϊόντων που ενδεχομένως διαθέτει στο Facebook Shop της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 6 =