αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρχονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Xiaomi

Έρχονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Xiaomi

Η κινεζική εταιρεία smartphone, Xiaomi, αναμένει να παράγει μαζικά τα δικά της ηλεκτρικά οχήματα το α’ εξάμηνο του 2024, όπως δήλωσε την Τρίτη ο CEO της εταιρείας, Lei Jun, σύμφωνα με το CNBC.

Η δήλωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια της ημέρας των επενδυτών της εταιρείας και επιβεβαιώθηκε αργότερα σε ανάρτηση του CEO στην κινεζική πλατφόρμα Weibo.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο, η Xiaomi είχε ανακοινώσει την είσοδό της στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και είχε αναφέρει ότι σχεδιάζει να επενδύσει 10 δισ. δολάρια στην επιχείρηση τα επόμενα 10 χρόνια. Τον περασμένο μήνα, η Xiaomi καταχώρησε επίσημα την επιχείρηση ηλεκτρικών οχημάτων της Xiaomi EV.

Η Xiaomi EV απασχολεί τώρα 300 υπαλλήλους, ανέφερε η εταιρεία τον Σεπτέμβρι, με τον Lei να ηγείται του πρότζεκτ.

Η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα γίνεται όλο και περισσότερο ανταγωνιστική, με την είσοδο νέων παικτών. Ο κινεζικός κολοσσός Baidu δημιούργησε μια αυτόνομη εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο προσέλαβε έναν CEO για την επιχείρηση.

Όταν η Xiaomi λανσάρει επίσημα τα ηλεκτρικά οχήματά της, θα βρεθεί αντιμέτωπη με ανταγωνιστές όπως η Nio και η Xpeng καθώς και μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Tesla του Έλον Μασκ και η BYD.

Η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας είχε ευνοϊκή κυβερνητική υποστήριξη τα τελευταία χρόνια, γεγονός που βοήθησε στην ανάπτυξη της βιομηχανίας, και ενώ μέρος αυτής της υποστήριξης έχει μειωθεί, η αγορά εξακολουθεί να αυξάνεται.

Η εταιρεία έρευνας αγοράς Canalys προβλέπει ότι 1,9 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα θα πουληθούν στην Κίνα το 2021, καταγράφοντας αύξηση 51% σε ετήσια βάση.

Σημειώνεται τέλος, πως η μετοχή της Xiaomi έκλεισε με “άλμα” άνω του 5% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × three =