αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχονται μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων- Δείτε μερικά παραδείγματα για συγκεκριμένες διαδρομές

Έρχονται μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων- Δείτε μερικά παραδείγματα για συγκεκριμένες διαδρομές

Περάστηκαν στα πρακτορεία και οι τελευταίες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, με τη μετακίνηση μιας οικογένειας με όχημα το Πάσχα στα νησιά να μετατρέπεται σε έναν πολύ δαπανηρό Γολγοθά. Ο διπλασιασμός στις τιμές των καυσίμων που χρησιμοποιούν τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία και τα ταχύπλοα έχει φέρει σημαντικές αυξήσεις, με την αγορά να περιμένει με αγωνία να δει πώς θα κινηθεί η επιβατική κίνηση.

Ήδη, οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες αύξησαν τις τιμές των εισιτηρίων, ενώ ταυτόχρονα επανασχεδίασαν τα δρομολόγιά τους από τον Πειραιά προς τα νησιά, μείωσαν τις ταχύτητες των πλοίων και διαμόρφωσαν πακέτα προσφορών, προκειμένου να διατηρήσουν ελκυστικά τα ταξίδια κυρίως για τις πολυμελείς οικογένειες και στο φετινό καλοκαίρι.

Ωστόσο, οι αυξήσεις στα εισιτήρια που κυμαίνονται από 10% έως και 25%, ποσοστό πολύ υψηλό, δεν αρκούν να καλύψουν τις αυξήσεις των καυσίμων. Υπολογίζεται ότι με τις σημερινές τιμές των καυσίμων, όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα επιβαρυνθούν επιπλέον, σε σύγκριση με την περσινή σεζόν κατά 280 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από τις αυξήσεις τα έσοδα δεν θα ξεπεράσουν τα 200 εκατ. ευρώ.

Τα παραδείγματα

Οι αυξήσεις στα εισιτήρια, π.χ. στη γραμμή του Αργοσαρωνικού, αυξήθηκαν κατά μέσο όρο κατά 2 ευρώ το εισιτήριο.

Αναλυτικότερα, από τον Πειραιά για τα νησιά του Αργοσαρωνικού:

-για την Αίγινα το εισιτήριο διαμορφώθηκε στα 10,50 ευρώ και το Ι.Χ. στα 29 ευρώ.

-Για το Αγκίστρι το εισιτήριο διαμορφώθηκε στα 12,50 ευρώ και το Ι.Χ. στα 32 ευρώ.

-Για τα Μέθανα το εισιτήριο διαμορφώθηκε στα 13,50 ευρώ και το Ι.Χ. στα 34 ευρώ.

-Για τον Πόρο το εισιτήριο διαμορφώθηκε στα 15.50 ευρώ και το Ι.Χ. στα 35 ευρώ.

-Για τις γραμμές της Κρήτης, των Δωδεκανήσων, της Λέσβου τα πράγματα είναι πιο επιβαρυμένα. Μια πολυμελής οικογένεια χρειάζεται ένα και ενάμιση μισθό για να ταξιδέψει σε ένα από αυτά τα νησιά, αν χρησιμοποιήσει καμπίνα και να έχει μαζί της Ι.Χ.

Συγκεκριμένα για ταξίδι μετ’ επιστροφής με όχημα 4μελής οικογένεια χωρίς καμπίνα θα πληρώσει

-για Λέσβο 550 ευρώ

-για Χίο 480 ευρώ

-για Ικαρία 630 ευρώ

-για Σάμο 675 ευρώ

-για τη Ρόδο 830 ευρώ

-για τη Κω 750 ευρώ

Οι τιμές διαφοροποιούνται ανάλογα με το αν θα κλείσουν οι επιβάτες καμπίνα. Για παράδειγμα, οι τιμές στη γραμμή Πειραιάς-Ηράκλειο ξεκινούν από 37 ευρώ στο κατάστρωμα. Μία τετραμελής οικογένεια με όχημα θα πρέπει να πληρώσει κατά μέσο όρο 380 ευρώ με επιστροφή. Η 4κλινη εσωτερική καμπίνα κοστίζει 57 ευρώ το άτομο, στην τρίκλινη εξωτερική η τιμή ανεβαίνει στα 67 ευρώ το άτομο, ενώ στη μονόκλινη καμπίνα η τιμή φτάνει τα 147 ευρώ!

Για τα Χανιά οι τιμές ξεκινούν από τα 42 ευρώ και φτάνουν για το Ι.Χ. στα 92 ευρώ και υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση στις τιμές και ανάλογα με την εταιρεία, τη θέση και αν περιλαμβάνει και επιστροφή. Έτσι κατά μέσο όρο μία οικογένεια θα πληρώσει 400 ευρώ για τα Χανιά.

Το απλό εισιτήριο για την Ρόδο φτάνει τα 78,50 ευρώ, για τη Λέσβο τα 43,50 ευρώ, για τη Σύρο τα 28 ευρώ, για την Πάρο τα 42,50 ευρώ. Από τη Ραφήνα, τα εισιτήρια για την Άνδρο διαμορφώθηκαν στα 20.50 ευρώ, για τη Μύκονο τα 31 ευρώ και για τη Νάξο τα 29 ευρώ.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 4 =