αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρχονται και άλλες εξαγορές στο πεδίο της πληροφορικής

Έρχονται και άλλες εξαγορές στο πεδίο της πληροφορικής

Νέες συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων αναμένονται το επόμενο διάστημα στην αγορά πληροφορικής. Από τη μία ο ψηφιακός μετασχηματισμός, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που γίνεται “βίαια” πραγματικότητα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και από την άλλη οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου που έχουν γεμάτα ταμεία, δείχνουν πως έχει ξεκινήσει ένας νέος γύρος συγκέντρωσης του κλάδου. 

Μόλις χθες η Epsilon Net ανακοίνωσε τη συμφωνία για την εξαγορά του 80% της Data Communication έναντι τιμήματος 6,3 εκατ. ευρώ. “Πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση που ενισχύει την γκάμα των υπηρεσιών που προσφέρουμε. Μια συνεργασία που μας δίνει τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε ακόμη καλύτερα τις ελληνικές επιχειρήσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους”, σημειώνει στο Capital.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Epsilon Net, Ιωάννης Μίχος. 

Η Data Communication ιδρύθηκε το 1987 και είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη λογισμικού εμπορικής και λογιστικής διαχείρισης και διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού, καθώς και στην ανάπτυξη λύσεων βασισμένων στις εφαρμογές της Microsoft. Η εταιρεία διαθέτει περισσότερους από 6.000 πελάτες και απασχολεί πάνω από 150 στελέχη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Βέβαια το μεγάλο  στοίχημα για την εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής είναι η Singular Logic, την οποία διεκδικεί σε συνεργασία με την Space Hellas. Οι δύο εταιρείες βρίσκονται κοντά στην υπογραφή του SPA με την Marfin Investment Group (MIG), προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα ο οικονομικός και νομικός έλεγχος (due diligence). Εφόσον προχωρήσει η συμφωνία, κάτι που αναμένεται εντός των επόμενων μηνών, οι Epsilon Net – Space Hellas στοχεύουν να δώσουν νέα πνοή στην Singular Logic και να αναπτύξουν την εταιρεία αξιοποιώντας την συμπληρωματικότητα των υπηρεσιών που διαθέτουν. 

H Data Communication και η Singular Logic είναι τα δύο μεγάλα deals που απασχολούν την Epsilon Net. Σύμφωνα με τον κ. Μίχο, αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρεία δεν αναζητά και άλλες ευκαιρίες επενδύσεων και συνεργασιών με μικρότερες επιχειρήσεις πληροφορικής που μπορούν να ενισχύσουν τον πελατολόγιο της και τη γκάμα των προσφερόμενων υπηρεσιών σε συγκεκριμένες κάθετες αγορές. Χαρακτηριστική είναι η εξαγορά του 51% της μετοχών της πολωνικής Hoteliga International, η οποία ειδικεύεται στο λογισμικό και τις λύσεις cloud για τον ξενοδοχειακό κλάδο, την οποία ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος η Epsilon Net. 

Αναγκαίες οι συνεργασίες 

Το κλίμα που επικρατεί στην αγορά πληροφορικής περιέγραψε, εμμέσως πλην σαφώς, την προηγούμενη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Space Hellas, Ιωάννης Μερτζάνης. Μιλώντας σε τεχνολογικό συνέδριο τόνισε την ανάγκη ύπαρξης συνεργειών αλλά και συγχωνεύσεων στον κλάδο, προκειμένου να δημιουργηθούν βιώσιμες εταιρείες. 

Πέρα από την διεκδίκηση της Singular Logic, η Space Hellas έχει προχωρήσει σε εξαγορές μικρότερων εταιρειών σε διάφορους τομείς, όπως για παράδειγμα η κυβερνοασφάλεια και η ευφυή γεωργία. Πρόσφατα η εταιρεία ολοκλήρωσε το δεύτερο στάδιο επένδυση στην AggroApps, εταιρεία που εξιδεικεύεται στην ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων για τον αγροτικό τομέα, με τη συμμετοχή της πλέον να φτάνει το 35%. 

“Η ελληνική αγορά είναι μικρή, οπότε ο καθένας πρέπει να κάνει τη διαφορά. Επομένως εάν βρεθούν εταιρείες με την ίδια κουλτούρα και με την ίδια φιλοσοφία με τη δική μας δεν θα διστάσουμε να πάμε σε συγχώνευση”, είχε τονίσει κατά την ομιλία του ο κ. Μερτζάνης.

Νέες επενδύσεις εξετάζει και η Entersoft, παρά του ότι βγήκε εκτός της κούρσας για τη Singular Logic. H εταιρεία ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι εξαγόρασε από τη Computer Life ABEE το λογισμικό ERP που αναπτύσσει, καθώς και όλο το πελατολόγιο. Η εταιρεία αναζητεί και άλλες ευκαιρίες, προκειμένου να εντάξει στο δυναμικό της νέα προϊόντα σε ειδικές αγορές, αναπτύσσοντας την πελατειακή της βάση. 

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − fourteen =