αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρχεται voucher για γρήγορο και φθηνό ίντερνετ

Έρχεται voucher για γρήγορο και φθηνό ίντερνετ

Με στόχο η Ελλάδα να πραγματοποιήσει ένα άλμα ευρυζωνικότητας, αναμένεται να υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα το Gigabit Voucher με το οποίο ο ωφελούμενος θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος, ανάλογα με τις ανάγκες του, τις υπηρεσίες που τον ενδιαφέρουν και τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο που τις παρέχει.

Η αίτηση θα γίνεται μέσω του gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet του δικαιούχου, σε λίγα απλά βήματα, όπως γίνεται με κάθε μορφής κουπόνι που έχει μοιράσει η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια.

Το voucher θα επιδοτεί την ενίσχυση των συνδέσεων οπτικής ίνας σε σπίτια και επιχειρήσεις σε κατοίκους περιοχών που εδρεύουν σε κτίρια που βρίσκονται σε περιοχές που καλύπτονται από δίκτυα υπερ-υψηλών ταχυτήτων και δεν διαθέτουν ευρυζωνική σύνδεση με ταχύτητα download μεγαλύτερη των 100 Mbps.

Σκοπός της επιδότησης είναι η ενίσχυση των συνδέσεων υπερυψηλής ταχύτητας στην χώρα μας, ώστε να καλύψει το χάσμα με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι και υπολογίζεται ότι το voucher θα βγει στον αέρα τον Σεπτέμβριο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Mέσω του Gigabit voucher χρηματοδοτείται η αναβάθμιση απλής σύνδεσης σε ευρυζωνική με ταχύτητες πάνω από 250 Mbps και θα αφορά 400.000 δικαιούχους. Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 80 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 27 από το Ταμείο Ανάκαμψης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + eleven =