αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρχεται App για τα «μηνύματα εξόδου» στο 13033

Έρχεται App για τα «μηνύματα εξόδου» στο 13033

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, έδωσε διευκρινίσεις για τα SMS και τις μετακινήσεις εν μέσω καραντίνας, τονίζοντας ότι το 13033 είναι ένα εργαλείο που αποφασίστηκε να δοθεί για να βοηθήσει στην τήρηση των μέτρων και δεν κρατούνται στοιχεία από τα μηνύματα που αποστέλλουν οι πολίτες.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα έρθει σύντομα ηλεκτρονική εφαρμογή (application) που θα πλαισιώσει την διαδικασία για τις επιτρεπόμενες μετακινήσεις, καθιστώντας την ακόμη πιο φιλική προς τον χρήστη.

«Κανένα προσωπικό στοιχείο, κανενός πολίτη, ούτε καν συγκεντρωτικά στοιχεία δεν έχουμε ανά κατηγορία έκτακτης μετακίνησης» ανέφερε ο κ. Ζαριφόπουλος μιλώντας στο Mega. «Το μόνο που βλέπουμε είναι το σύνολο των μηνυμάτων στο 13033 και πώς αυτά έρχονται μέσα στην ημέρα».

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση επεξεργάζεται σενάρια για «κόφτη» στα sms ή για επιβολή χρονικών περιορισμών στις μετακινήσεις, τόνισε την σημασία της ατομικής ευθύνης και υπογράμμισε πως «ποτέ δεν έπεσε στο τραπέζι το θέμα του «κόφτη». Άλλωστε δεν έχει νόημα να βάλουμε «κόφτη» στα μηνύματα τη στιγμή που υπάρχουν οι εναλλακτικές μέθοδοι της ειδικής φόρμας και της συμπλήρωσης στοιχείων σε κόλλα χαρτί».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − 3 =