αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχεται το voucher για ανέργους 29-64 ετών. Τι θα προβλέπει

Έρχεται το voucher για ανέργους 29-64 ετών. Τι θα προβλέπει

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προκήρυξη του προγράμματος απασχόλησης, με χρήση επιταγών κατάρτισης (voucher) και με τίτλο «κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων 29 – 64 ετών σε κλάδους αιχμής» από το υπουργείο Εργασίας. Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 23.000 άνεργοι, οι οποίοι όπως προκύπτει από το προσχέδιο της προκήρυξης που παρουσιάζουν τα dikaiologitika.gr, θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα 2.600 ευρώ και επιταγή κατάρτισης από 1155 έως 1355 ευρώ.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που επαναπροσδιόρισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Ράνια Αντωνοπούλου και είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν κατά 7.000 οι ωφελούμενοι σε σχέση με το αρχικό πλάνο, ενώ αυξήθηκαν και οι αμοιβές τους. Το προσχέδιο του σχετικού προγράμματος είναι έτοιμο και περιλαμβάνει πλαίσιο δράσης με τις εξής παρεμβάσεις:

• Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών σε διάφορους κλάδους και ειδικότητες οι οποίες παρουσιάζονται στο πίνακα 3 της παρούσης.

• Συμβουλευτική υποστήριξη με στόχους:

α) Την επιλογή του προγράμματος κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν οι ωφελούμενοι με βάση το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τους προφίλ, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους.

β) Την κατάλληλη σύζευξη του προφίλ των ωφελουμένων με διαθέσιμες θέσεις πρακτικής στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

γ) Την προετοιμασία των ανέργων για την μετάβασή τους στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης πρακτικής άσκησης αλλά και ευρύτερα στην αγορά εργασίας και της ένταξης / επανένταξής τους σε αυτήν.

δ) Την παρακολούθηση και υποστήριξη των ωφελουμένων κατά την υλοποίηση της πρακτικής τους άσκησης.

ε) Τη μετατροπή της πρακτικής άσκησης των ωφελουμένων σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, όπου είναι δυνατό. • Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο των προγραμμάτων κατάρτισης.

• Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας συνολικής διάρκειας 500 ωρών, η οποία δεν θα υπερβαίνει τους 5 μήνες. Αποκλειστικά και μόνο για τα προγράμματα κατάρτισης σε ειδικότητες του Αγροτικού Τομέα η πρακτική άσκηση δύναται να πραγματοποιηθεί και σε επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Η συνολική διάρκεια της κατάρτισης για κάθε ημέρα δεν μπορεί να ξεπερνά τις 8 ώρες.

Η ημερήσια διάρκεια υλοποίησης κάθε προγράμματος για το θεωρητικό μέρος είναι κατά μέγιστο 6 ώρες. Η διάρκεια του πρακτικού μέρους δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 6 ώρες ημερησίως.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + nineteen =