αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρχεται το Tesla των 25.000 δολαρίων- Τι ανακοίνωσε ο Elon Musk

Έρχεται το Tesla των 25.000 δολαρίων- Τι ανακοίνωσε ο Elon Musk

Κατά τη διάρκεια του Battery Day event, ο Elon Musk ανακοίνωσε διάφορες αλλαγές που θα κάνει η Tesla για να μειώσει το κόστος της kWh στην κατασκευή κελιών μπαταρίας ηλεκτρικών οχημάτων, με τελικό στόχο την κατασκευή ενός προσιτού ηλεκτρικού αυτοκινήτου των $25.000 σε βάθος χρόνου τριών ετών.

Δεν έχουμε ακόμα ένα προσιτό αυτοκίνητο. Αυτό είναι κάτι που θα έχουμε στο μέλλον. Αλλά πρέπει να μειώσουμε το κόστος των μπαταριών.

Πέρα από το σχολιασμό της τιμής, ο Musk δεν μοιράστηκε κάτι παραπάνω για το νέο αυτό μοντέλο, αφού δεν έχει ακόμα ούτε ονομασία, ούτε καν έχει σχεδιαστεί.

Είπε επίσης πως η Tesla προχωρά σε αλλαγές στο σχεδιασμό των μπαταριών με τις νέες “tabless” μπαταρίες, οι οποίες θα μειώσουν τα κόστη και θα φέρουν την τιμή των Tesla αυτοκινήτων πιο κοντά σε αυτά της βενζίνης. Τα κελιά 4680, παίρνουν το όνομά τους από τις διαστάσεις τους οι οποίες είναι 46x80mm και υπόσχονται να φέρουν πενταπλάσια ενέργεια και αύξηση της εμβέλειας κατά 16%. Το πρόβλημα της θερμικής διαχείρισης λύθηκε με τον κυλινδρικό σχεδιασμό, προσφέροντας μικρότερη ηλεκτρική διαδρομή στα κελιά.

Προς το παρόν η Tesla προμηθεύεται τις μπαταρίες της από την Panasonic, κάποια στιγμή όμως ο Musk θέλει να τις κατασκευάζει η ίδια η Tesla και σχεδιάζει να εξάγει λίθιο από πηλό χρησιμοποιώντας αλάτι στην έρημο της Nevada. Επιπλέον κάνει βελτιώσεις στην παραγωγή καθόδων στις μπαταρίες οι οποίες θα κάνουν τις καθόδους 76% φθηνότερες χωρίς να παράγουν απόβλητα. Μάλιστα σε βάθος χρόνου θα σταματήσει εντελώς τη χρήση κοβαλτίου στην παραγωγή καθόδων.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =