αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρχεται το TEDxLamia 2019. Και θέμα θα είναι το «Παράδειγμα»

Έρχεται το TEDxLamia 2019. Και θέμα θα είναι το «Παράδειγμα»

O παγκόσμιος θεσμός του TEDx επιστρέφει στην πόλη της Λαμίας για δεύτερη συνεχή χρονιά. Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 στο Βιοκλιματικό Κτίριο της ΔΕΥΑ Λαμίας, το TEDxLamia διοργανώνει το κεντρικό του Event με σκοπό τη διάδοση καινοτόμων και πρωτοποριακών ιδεών.

Θέμα του TEDxLamia 2019 είναι το «Παράδειγμα».

PARADIGMA

παράδειγμα [paráδiγma]  αρχ.< παρά + αρχ. δεῖγμα<αρχ. ρ. δείκνυμι

«Ως παράδειγμα ορίζουμε κάθε τι που χρησιμεύει, ως πρότυπο για μίμηση. Ενώ στην άλλη άκρη, όταν το πρόσημο γίνεται αρνητικό, υποδηλώνει το στίγμα, την αποφυγή, το «ο μη γένοιτο».

Σε κάθε περίπτωση όμως, εάν θέλουμε να σκεφτούμε σοβαρά για τον κόσμο και να δράσουμε αποτελεσματικά μέσα σε αυτόν, οφείλουμε να έχουμε μία θεωρία, μία νέα ιδέα, ένα παράδειγμα – υπόδειγμα.

Την αφηρημένη έννοια την προσεγγίζουμε δίνοντας πρόσωπο και ταυτότητα ορισμένη, γι’ αυτό βάζουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία.

Παρουσιάζουμε βιωματικές εμπειρίες, ως σύγχρονα παραδείγματα ελπίδας, που στοχεύουν να διδάξουν, να εμπνεύσουν και να παρακινήσουν, ενώ κρατούν απόσταση από την αδιαλλαξία της αυθεντίας, του ηθικολογήματος και του στείρου μιμητισμού.

Γιατί πιστεύουμε πως τέτοια, πραγματικά, παραδείγματα μπορούν να είναι ο αντίλογος στα αδιέξοδα της σκέψης και στην αδυναμία της δράσης» λένε οι διοργανωτές.

Εμπνευσμένοι ομιλητές θα συναντηθούν στη σκηνή του TEDxLamia 2019, θα μιλήσουν για προσωπικά παραδείγματα και βιωματικές εμπειρίες με σκοπό την έμπνευση, την παρακίνηση και την πρόκληση του παραγωγικού προβληματισμού στο κοινό που θα τους παρακολουθήσει. Μεταξύ των ομιλητών ο κριτικός θεάτρου κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο Δρ. κοινωνικών επιστημών κ Θεοφάνης Μαλκίδης και ο Dj-μουσικός παραγωγός Alex Dimou σε μια διαδραστική ομιλία-performance. Στο ολοήμερο πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά μοναδικούς Performers, να ζήσουν την εμπειρία των workshops και να γευτούν το πλούσιο μενού φαγητού και ποτού. Η ημέρα θα κλείσει με AfterParty και άφθονα cocktails.

Ζήστε από κοντά την εμπειρία του TEDxLamia 2019!

Εξασφαλίστε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά από εδώ ή από το βιβλιοπωλείο Επίπεδο Books (Αβέρωφ 5, Λαμία)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =