αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχεται το… Linkedin της ΔΥΠΑ: Θα ενώνει ανέργους και εργοδότες

Έρχεται το… Linkedin της ΔΥΠΑ: Θα ενώνει ανέργους και εργοδότες

Πολλοί είναι οι Έλληνες εργοδότες που δηλώνουν ότι «δεν βρίσκουν εργαζόμενους». Την ίδια στιγμή πολλοί είναι οι άνεργοι που παραμένουν στις λίστες τις ΔΥΠΑ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στα σκαριά είναι μια νέα πλατφόρμα που θα επιχειρήσει να φέρει αυτά τα δύο μέρη… πιο κοντα. Σύντομα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργεία μια νέα πλατφόρμα matching της ΔΥΠΑ. Εκεί ο άνεργος θα δημιουργήσει τον ατομικό του λογαριασμό, με το βιογραφικό και τις δεξιότητές του.

Τα στοιχεία θα είναι προσβάσιμα στους εργοδότες που αναζητούν προσωπικό ώστε να γίνεται με αυτοματοποιημένο τρόπο το matching αλλά και στους συμβούλους κατάρτισης της ΔΥΠΑ οι οποίοι θα μπορούν να κατευθύνουν τους ανέργους στο είδος κατάρτισης που τους ταιριάζει και έχει ανάγκη η αγορά εργασίας.

Οι σχετικές διατάξεις του υπουργείου Εργασίας προβλέπουν παράλληλα ότι οι πάροχοι επαγγελματικής κατάρτισης θα αξιολογούνται ως προς το ποσοστό των καταρτισθέντων που βρήκε δουλειά, το ποσοστό που πιστοποιήθηκε καθώς και την ποιότητα των υπηρεσιών τους.

Ο πάροχος θα αξιολογείται από τους ίδιους τους καταρτισθέντες αλλά και από τη διοίκηση της ΔΥΠΑ..

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + fifteen =