αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχεται το Energy Academy στον Πειραιά- Τι θα συζητηθεί εκεί

Έρχεται το Energy Academy στον Πειραιά- Τι θα συζητηθεί εκεί

Μία σημαντική πρωτοβουλία διεθνών διαστάσεων που αφορά θέματα ενέργειας, θα πραγματοποιηθεί στις 10-12 Νοεμβρίου στον Πειραιά. Πρόκειται για το «Energy Union Future Leaders Academy» – την πρώτη διεθνή ενεργειακή ακαδημία που αφορά την ενεργειακή ένωση και η οποία μάλιστα λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στην πατρίδα μας. Τη διοργάνωσή της έχει αναλάβει το Greek Energy Forum σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την επίβλεψη του επιτελείου του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνου για την ενεργειακή ένωση Μάρος Σέφτσοβιτς.

Όπως σημειώνει η Καθημερινή, η τελετή έναρξης της Ακαδημίας θα γίνει την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου (12.30 μ.μ.) στο Ιδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά (2ας Μεραρχίας 36), με την παρουσία του κ. Μάρος Σέφτσοβιτς, ενώ αναμένεται να συμμετάσχει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεώργιος Σταθάκης. Το Σάββατο και την Κυριακή οι εργασίες της Ακαδημίας θα συνεχιστούν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πειραιώς (Καραολή & Δημητρίου 80). Οπως αναφέρει ο Θεόδωρος Βαβίκης από το Greek Energy Forum, η φετινή θεματολογία της Ακαδημίας, του Energy Academy όπως την ονομάζει, είναι επικεντρωμένη στο πιο φιλόδοξο σχέδιο της προεδρίας Γιούνκερ, την ενεργειακή ένωση, και πιο συγκεκριμένα στην περιφερειακή της διάσταση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Τα ζητήματα τα οποία θα προσεγγίσει είναι μεταξύ άλλων οι αγορές υδρογονανθράκων, αερίου και πετρελαίου, καθώς και τα μεγάλα έργα υποδομής, οι αγορές ηλεκτρισμού, οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή, η σημασία του Νότιου Διαδρόμου – Southern Corridor και οι επιπτώσεις από την κρίση στην Ουκρανία, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), η ενεργειακή αυτονομία και η διείσδυσή τους στις αγορές της περιοχής.

Στο Energy Academy θα συμμετάσχουν νέοι –φοιτητές και επαγγελματίες ηλικίας έως 35 ετών– από συνολικά 10 χώρες. «Η ενεργειακή ακαδημία είναι το πρώτο βήμα του Greek Energy Forum στον τομέα της εκπαίδευσης, καθώς στο προσεχές μέλλον σκοπεύουμε να οργανώσουμε και ένα Summer School σε κάποιο μέρος της Ελλάδας, με παρόμοια θεματολογία, αλλά και ίσως μικρότερης διάρκειας εκπαιδευτικά σεμινάρια με χαρακτήρα master classes», παρατηρεί ο κ. Βαβίκης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 2 =