αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχεται το… 112 της εφορίας- Θα έρχεται ειδοποίηση στο κινητό σου

Έρχεται το… 112 της εφορίας- Θα έρχεται ειδοποίηση στο κινητό σου

Το δικό της… «112» για τη ρύθμιση των οφειλών καθιερώνει η ΑΑΔΕ από το Σεπτέμβριο. Πρόκειται για σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης στα κινητά τηλέφωνα των φορολογουμένων για τις φορολογικές υποχρεώσεις και τις δόσεις ρυθμίσεων οφειλών.

Με τη νέα εφαρμογή (app) για κινητά Android ή iOS οι φορολογούμενοι θα μπορούν να βλέπουν τη φορολογική τους εικόνα ή διαφορετικά το προφίλ τους, να πληρώνουν τις οφειλές τους και να λαμβάνουν ενημερώσεις και προσωποποιημένες ειδοποιήσεις για επερχόμενες υποχρεώσεις τους.

Με τα μηνύματα υπενθύμισης και ειδική εφαρμογή φορολογικού ημερολογίου η ΑΑΔΕ θα φροντίζει για την έγκαιρη υπενθύμιση των φορολογικών υποχρεώσεων, αναδεικνύοντας και τον κίνδυνο λήψης αναγκαστικών μέτρων στην περίπτωση που οι υποχρεώσεις γίνουν ληξιπρόθεσμες.

Ουσιαστικά η νέα εφαρμογή θα λειτουργεί και ως φορολογικό ημερολόγιο, το οποίο θα είναι προσωποποιημένο για κάθε φορολογούμενο.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν ότι με τη νέα εφαρμογή θα αυξηθούν σημαντικά οι εμπρόθεσμες πληρωμές, δεδομένου ότι πολλοί φορολογούμενοι πληρώνουν με καθυστέρηση δύο ή τριών ημερών, όχι από σκοπιμότητα, αλλά λόγω ολιγωρίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + eleven =