αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρχεται το Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2016 στην Αθήνα

Έρχεται το Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2016 στην Αθήνα

Σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο διεξάγεται μια σημαντική συζήτηση για την κοινωνική επιχειρηματικότητα, ενώ οι εξελίξεις είναι συνεχείς και σε πολλά επίπεδα (πολιτικό-νομοθετικό, κοινωνικό, χρηματοοικονομικό). Η κοινωνική οικονομία και η κοινωνική επιχειρηματικότητα προϋποθέτουν την ενεργή συμμετοχή των ενδιαφερομένων στην διαμόρφωση των εξελίξεων. Για να είμαστε, λοιπόν, διαμορφωτές των εξελίξεων όλοι και όλες εμείς που επιλέγουμε να συμμετάσχουμε ή να στηρίξουμε εγχειρήματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας διοργανώνουμε στις 25–27 Νοεμβρίου τριήμερο Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2016, στην Αθήνα (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Impact Hub Athens), σε συνέχεια των διοργανώσεων το 2014 και 2015.

Το Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας είναι μια ανοικτή πλατφόρμα συνεργασίας για την προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στη βάση αξιών, αρχών και κοινών οπτικών. Δημιουργήθηκε το 2014 με στόχο τον γόνιμο διάλογο μεταξύ φορέων της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας αλλά και της τοπικής κοινωνίας γύρω από την ανάγκη δημιουργίας ενός υποστηρικτικού οικοσυστήματος, αλλά και τα χαρακτηριστικά εργαλεία που αυτό πρέπει να έχει για την ανάπτυξη και αυτο-οργάνωση του χώρου των κοινωνικών επιχειρήσεων.

Μέσω της συνεργασίας και με συμμετοχικό τρόπο έχουμε διατυπώσει τις θέσεις όπως αποτυπώνονται στις διακηρύξεων των Φόρουμ του 2014 και του 2015, ενώ έχουμε ήδη επεξεργαστεί και συμφωνήσει σε έναν Κώδικα Δεοντολογίας Κοινωνικών Επιχειρήσεων. Εκτός από το κεντρικό επίπεδο, έχουμε συν-διοργανώσει φόρουμ και σε τοπικό επίπεδο (Καρδίτσα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη), από κοινού με τοπικούς φορείς.

Το 2016 το Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας θα επικεντρωθεί σε κρίσιμα θέματα όπως:

• Πώς διαμορφώνεται η επόμενη ημέρα για την Κοινωνική Οικονομία και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.
• Χτίζοντας το οικοσύστημα των Κοινωνικών Επιχειρήσεων.
• Κοινωνικός αντίκτυπος.
• Σχεδιασμός υποστηρικτικών κέντρων.
• Δημιουργία αγοράς και χρηματοδοτικά εργαλεία από και για τις κοινωνικές επιχειρήσεις.
• Δικτύωση πρωτοβουλιών και κοινωνικών επιχειρήσεων που επιδιώκουν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση διάφορων πτυχών του προσφυγικού ζητήματος, ιδιαίτερα της κοινωνικής ένταξης.

Tην Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016 η θεματική του φόρουμ επικεντρώνεται στο προσφυγικό και την κοινωνική ένταξη, με ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική επιχειρηματικότητα. Στόχος είναι η ανταλλαγή ιδεών και ο συνεργατικός διάλογος, και η συγκεκριμένη θεματική θα αναπτυχθεί με τη μορφή world café (ώρες 10:00 – 11:30). Θα προηγηθούν σύντομες εισηγήσεις επί του θέματος,

Το Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2016 πραγματοποιείται σε δύο χώρους:

– Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ιερά Οδός 75) την Παρασκευή 25/11 (17.00 – 20.30) και το Σάββατο 26/11 (10.00 – 18.30)
– Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή) το Σάββατο 26/11 (19.30 – 21.30) καθώς και την Κυριακή 27/11 (10.00 – 14.00)

Μετά τη λήξη του Φόρουμ θα ακολουθήσει προαιρετική ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του WELCOMMON, ενός project που αφορά στην προσωρινή στέγαση και κοινωνική ένταξη προσφύγων (Καποδιστρίου 4, Αθήνα) και υλοποιείται από την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ σε συνεργασία με την ΕΑΤΑ.

ΑΤΖΕΝΤΑ
Δείτε την αναλυτική ατζέντα του τριημέρου εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Δηλώστε συμμετοχή στο φόρουμ και τα εργαστήρια του τριημέρου εδώ*.
Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση θα βρείτε εδώ και εδώ. 
Επικοινωνία: info@seforum.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 2 =