αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρχεται το πρώτο Fashion Startup Weekend. Και εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Έρχεται το πρώτο Fashion Startup Weekend. Και εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Η διοργάνωση του 1ου Fashion Startup Weekend υποστηρίζεται από τη Σχολή Μόδας AthensFashionClub & την 1η Θερμοκοιτίδα Μόδας στην Ελλάδα The Fashion Gate, δύο Καινοτόμους Εκπαιδευτικούς οργανισμούς στον χώρο της Μόδας, που Όραμά τους είναι να γίνει η Αθήνα Μητροπολιτικό Κέντρο Μόδας και η Ελληνική Μόδα να προωθηθεί έξω από τα σύνορα της χώρας, δίνοντας βήμα στην καινοτομία, στις συνεργασίες, στο υγιή ανταγωνισμό και στην εξωστρέφεια.

Ταυτόχρονα, διοργανωτής της διαγωνιστικής διαδικασίας είναι και το Fashionboxie, που δημιουργεί το πρώτο δίκτυο για νέους επαγγελματιες στον χώρο της μόδας και προσφέρει υπηρεσίες υποστήριξης και εκπροσώπησης Designers στην πώληση των προϊόντων τους σε νέα κανάλια πώλησης.

Το 1o Fashion Startup Weekend  στην Ελλάδα, λειτουργεί υπό την εποπτεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Startup Weekend και υποστηρίζεται παράλληλα από την Google.

Το Startup Weekend είναι ένας  παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός θεσμός, ο οποίος αποτελείται από νέους, και φιλόδοξους ανθρώπους, ανάμεσά τους και επιχειρηματίες.

Αποτελεί  μια διοργάνωση επιχειρηματικότητας, που ανήκει στην Εταιρία Techstars LLC με έδρα το Boulder, Colorado των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η Techstars είναι ένα Παγκόσμιο Οικοσύστημα και ταυτόχρονα επιταχυντής Νεοφυών Επιχειρήσεων που βοηθάει στην καθοδήγηση  και ανάπτυξή τους.

Ποιος είναι ο Στόχος της Παγκόσμιας οργάνωσης Startup Weekend και του 1ου Fashion Startup Weekend Athens ;

 Όλα τα μέλη της παγκόσμιας αυτής διοργάνωσης έχουν ως στόχο να εμπνεύσουν, να διδάξουν και να εμψυχώσουν άτομα που ενδιαφέρονται για την επιχειρηματικότητα, ώστε να μοιραστούν τις ιδέες τους, να δημιουργήσουν ομάδες και μέσα σε 54 ώρες να δημιουργήσουν μια Start-up επιχείρηση.

Είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε μέρος αυτής της πρωτοποριακής διοργάνωσης, καθώς πρόκειται για ένα παγκόσμιο κίνημα που μετράει 500+ εκδηλώσεις σε 110+ χώρες σε όλο τον κόσμο ετησίως και στόχος μας είναι να εδραιώσουμε και την Αθήνα στην παγκόσμια αυτή επιχειρηματική κοινότητα.

Πως μπορούν να ωφεληθούν οι συμμετέχοντες από το Fashion Startup Weekend;

 Τα οφέλη μπορεί να είναι πολλά όπως:

  • Promotion του Fashion Brand που ετοιμάζουν μέσω της προβολής της εκδήλωσης και των συμμετεχόντων
  • Νetworking με σημαντικούς Προμηθευτές Υλικών , Διαφημιστές, Συμβούλους επιχειρήσεων, Σχεδιαστές, Στυλίστες, εταιρίες ενδυμάτων και άλλους Startuppers
  • Εxposure των ιδεών σε ένα ευρύ κοινό με σκοπό την διερεύνηση της βιωσιμότητας της επιχείρησης
  • Εducation και ανάπτυξη Επιχειρηματικής σκέψης και δεξιοτήτων παρουσίασης των ιδεών μέσω Pitching
  • Access to community και σύνδεση με Fashion Entrepreneurs που αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες στην έναρξη του δικούς τους Startup
  • Prize για τους πρώτους 3 νικητές του Διαγωνισμού με σημαντική υποστήριξη του brand τους.

Πως ξεκινά ο Διαγωνισμός και η τριήμερη Εκπαίδευση ;

 Οι συμμετέχοντες σε πρώτο στάδιο καλούνται να παρουσιάσουν σύντομα τις ιδέες τους και να ψηφίσουν τις πιο αξιόλογες. Αμέσως μετά, οι ιδέες που θα επικρατήσουν στελεχώνονται με τους συμμετέχοντες και έτσι δημιουργούνται οι ομάδες εργασίας.

Όλο το τριήμερο και με την επίβλεψη και καθοδήγηση καταρτισμένων μεντόρων, οι ομάδες δημιουργούν τη λεγόμενη βάση (Business Canvas Model  ) για τις ιδέες – επιχειρήσεις τους.

Στο τελικό στάδιο, κάθε ομάδα παρουσιάζει την πρόοδό της, μέσα στο τριήμερο και βαθμολογείται από τους Κριτές που προέρχονται από τον χώρο της Μόδας, της Τεχνολογίας και των Επιχειρήσεων.

Οι τρείς καλύτερες ομάδες κερδίζουν υποστήριξη από την Θερμοκοιτίδα Μόδας  ‘Τhe Fashion Gate’ , όπου θα τους δοθεί η δυνατότητα να υλοποιήσουν στην πράξη την ιδέα τους και θα λάβουν Βραβεία από τους Χορηγούς της Διοργάνωσης.

Που  και τι ώρες θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση Fashion Startup Weekend;

 Στο Σεράφειο, Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη,  ένα υπερσύγχρονο πολυθεματικό κτίριο Πολιτισμού και Καινοτομίας.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

Παρασκευή 18.00- 22.00

Σάββατο 10.00-22.00

Κυριακή 10.00- 21.00

 Ποιοι είναι Μέντορες και Κριτές;

 Καθοδηγητές στην τριήμερη Εκπαίδευση είναι επαγγελματίες από τον χώρο της Μόδας (Σχεδιαστές, Στυλίστες, bloggers, Bιοτέχνες, Εταιρίες Ενδυμάτων ), της Επιχειρηματικότητας ( Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και Ακαδημαικοί ),  της Τεχνολογίας ( Digital Marketing Agencies ) .

Kριτές είναι, Επαγγελματίες που έχουν ξεχωρίσει για το έργο τους μέσα στον χρόνο και που θέλουν να μεταδώσουν στους νέους Fashion Entrepreneurs, την αγάπη για την Μόδα, την Καινοτομία και τη Επιχειρηματικότητα.

Σε ποιο κοινό απευθύνεται το Fashion Startup Weekend ;

Η εκδήλωση απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό.

Τα άτομα που θα συμμετάσχουν είναι ανεξαρτήτου ηλικίας και συνήθως είναι Fashion, Technology & Entrepreneurship Lovers.

Eίναι άνθρωποι που τους αρέσει να ‘Επιχειρούν’, να δοκιμάζουν νέες ιδέες γύρω από την Μόδα, που θέλουν να Καινοτομήσουν, που ασχολούνται με την Τεχνολογία και θέλουν να την συνδυάσουν με τη Μόδα και που τελικά αναζητούν βοήθεια για να κάνουν την ιδέα τους ένα υλοποιήσημο έργο και Επιχείρηση.

Ποιο είναι το Impact της εκδήλωσης για την τοπική κοινωνία;

Το πνεύμα και η φιλοσοφία του παραγωγού ιδεών και της καινοτόμου σκέψης θα κυριαρχούν έντονα στο τριήμερο.

Στρατηγικός στόχος της εκδήλωσης είναι να καλλιεργηθεί στον οποιοδήποτε παρακολούθησε το πρόγραμμα και ενδιαφέρεται να επιχειρήσει, ένας άλλος τρόπος σκέψης, με τον οποίο θα αντιλαμβάνεται το άμεσο και έμμεσο περιβάλλον του, ώστε να μπορέσει προσαρμοστεί στη νέα τάξη πραγμάτων και να πορευτεί επιχειρηματικά.

Έχει διαπιστωθεί στο παρελθόν, ότι πολλοί συμμετέχοντες, αποκτούν νέα επιχειρηματική συνείδηση, την οποία μεταφέρουν στις εργασίες τους, στους φίλους τους και γενικά στην κοινωνία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =