αρχικηVIRALΈρχεται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα κοστίζει 6.250 ευρώ και δεν θα χρειάζεται πρίζα

Έρχεται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα κοστίζει 6.250 ευρώ και δεν θα χρειάζεται πρίζα

Το ηλεκτρικό micro car της Squad έρχεται με απολύτως δωρεάν φόρτιση των μπαταριών του- και με προσιτή τιμή. Με μήκος και πλάτος μόλις δύο και 1,2 μέτρα αντίστοιχα το λιλιπούτειο τετράτροχο των 350 κιλών βάζει επίσης στο παιχνίδι και την ιδιαίτερα εύκολη εύρεση θέσης στάθμευσης.

Παρά τις μικρές διαστάσεις οι χώροι για αποσκευές είναι υπαρκτοί, πίσω από τα καθίσματα και ξεκινούν από τα 168 λίτρα για να φτάσουν στα 243 με την αναδίπλωση του καθίσματος του συνοδηγού.

Το Squad παίρνει έγκριση τύπου για την κατηγορία των ελαφριών τετράροδων και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να οδηγηθεί από κατόχους διπλώματος δικύκλου κατηγορίας ΑΜ με ηλικία από τα 16 έτη. Χάρη στο ηλιακό πάνελ που φέρει στην οροφή του, το διθέσιο μοντέλο της ολλανδικής εταιρείας μπορεί σε μια ηλιόλουστη μέρα να κινηθεί για έως και 20 χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί να φορτίσει τις μπαταρίες του από πρίζα.

Με τις μπαταρίες που εξοπλίζεται στάνταρ το Squad έχει αυτονομία έως και 50 χιλιόμετρα, την οποία όμως μπορεί να διπλασιάσει καθώς έχει χώρο για την προσθήκη έξτρα μπαταριών. Κάθε μπαταρία έχει ενεργειακή χωρητικότητα 1,6 kWh. Για την κίνηση του φροντίζουν δύο μικροί ηλεκτρικοί κινητήρες που αποδίδουν συνολικά 5,43 ίππους με την τελική να περιορίζεται στα 45 χλμ./ώρα λόγω της κατηγορίας στην οποία ανήκει.

Σύμφωνα και με τις πληροφορίες που παρέχει η εταιρεία για το πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής μοντέλο της, θα υπάρξει στο μέλλον και μακρύτερη 4θέσια έκδοση η οποία ωστόσο θα ανήκει σε διαφορετική κατηγορία και θα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως τα 70 χλμ./ώρα.

Η παραγωγή του Squad αναμένεται να ξεκινήσει το 2023 με τις πρώτες παραδόσεις να πραγματοποιούνται στην Ολλανδία και έπειτα θα ακολουθήσουν και άλλες αγορές της Γηραιάς Ηπείρου. Η τιμή του Squad που κινείται με τον ήλιο ξεκινά από τα 6.250 ευρώ άνευ φόρων και στον προαιρετικό εξοπλισμό του υπάρχει διαθέσιμο και air condition.

Πηγή: carandmotor.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + 8 =