αρχικηVIRALΈρχεται το αεροπλάνο που θα σπάσει το φράγμα του ήχου σε ταχύτητα

Έρχεται το αεροπλάνο που θα σπάσει το φράγμα του ήχου σε ταχύτητα

Η αμερικανική εταιρία Boom Supersonic θέλει να δώσει μια διαφορετική έννοια στα αεροπορικά ταξίδια, καθώς ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει ένα πρωτότυπο αεροσκάφος, που θα σπάει το φράγμα του ήχου.

H εταιρεία που έχει ήδη αναπτύξει το υπερηχητικό αεροσκάφος, το οποίο θα ξεκινήσει δοκιμές τον προσεχή Οκτώβριο ενώ θα προχωρήσει στην παραγωγή και άλλων υπερσύγχρονων και ταχύτατων υπερηχητικών αεροπλάνων.

Το XB-1, θα μπορεί να μεταφέρει 55-75 ανθρώπους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πετάξουν δυο φορές πιο γρήγορα και επομένως να κάνουν ταξίδια μέχρι και δυο φορές πιο μακριά. Οι απίστευτα υψηλές ταχύτητες του αεροσκάφους, που θα σπάνε το φράγμα του ήχου, υπολογίζεται ότι θα επιτυγχάνονται όταν βρίσκεται πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό, ώστε να μην προκαλείται ηχητική όχληση σε κατοικημένες περιοχές. Ενδεικτικό στοιχείο της μεγάλης του ταχύτητας είναι το ταξίδι Νέα Υόρκη – Λονδίνο, που θα γίνεται σε μόλις τρεις ώρες και 15 λεπτά. To μήκος του θα είναι 51,8 μέτρα και το άνοιγμα των φτερών του 18 μέτρα, δηλαδή θα είναι μια μικρότερη έκδοση του τζετ Κονκόρντ, που ήταν και το πρώτο εμπορικό υπερηχητικό αεροσκάφος.

Αν οι δοκιμές που θα ξεκινήσουν το 2021 στεφθούν με επιτυχία, η εταιρία θα ξεκινήσει τις επιβατικές πτήσεις το 2030 και θα πραγματοποιεί περισσότερες από 500 υπερωκεάνιες συνδέσεις.

Πηγή: perierga.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 10 =