αρχικηVIRALΈρχεται στην Ελλάδα το αυτόματο σύστημα παραγγελιών των McDonald’s

Έρχεται στην Ελλάδα το αυτόματο σύστημα παραγγελιών των McDonald’s

Στην υλοποίηση ενός επενδυτικού προγράμματος ύψους 10 εκατ. ευρώ προχωρά η Premier Capital plc, developmental licencee της McDonald’s σε έξι ευρωπαϊκές αγορές με έδρα τη Μάλτα, με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη τόσο μέσα στα εστιατόρια, όσο και μέσω ψηφιακής εφαρμογής (mobile app).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχουν επενδυθεί περισσότερα από 4,5 εκατ. ευρώ στην εφαρμογή μίας ολοκληρωμένης πλατφόρμας σε 50 εστιατόρια, υφιστάμενα και νέα, στην Ελλάδα, τις Βαλτικές Χώρες (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία), τη Μάλτα και τη Ρουμανία.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα συνδέει άμεσα τα ψηφιακά συστήματα αυτόματης συναλλαγής (kiosks) που βρίσκονται στο lobby του εστιατορίου, με νέες διαδικασίες προετοιμασίας γευμάτων στην κουζίνα.

Τα γεύματα ετοιμάζονται από το προσωπικό, σύμφωνα με τις παραγγελίες που δέχονται μέσω των kiosks που βρίσκονται στο lobby του εστιατορίου. Με αυτόν τον τρόπο η εξυπηρέτηση του πελάτη γίνεται πιο αποτελεσματική.

Η Premier Capital λειτουργεί σήμερα 136 εστιατόρια και απασχολεί περισσότερους από 7.000 εργαζόμενους, ενώ τον περασμένο χρόνο εξυπηρετήθηκαν στα εστιατόρια McDonald’ s του ομίλου περισσότεροι από 105 εκατομμύρια πελάτες. Το 2017 λειτούργησαν συνολικά τρία νέα εστιατόρια σε Ελλάδα, Λιθουανία και Ρουμανία, ενώ μέχρι το τέλος του έτους πρόκειται να λειτουργήσουν ακόμα πέντε εστιατόρια σε Λιθουανία, Ρουμανία και Μάλτα.

Παράλληλα με το φιλόδοξο πρόγραμμα δημιουργίας νέων εστιατορίων, η Premier Capital υλοποιεί στο δίκτυό της και το πρόγραμμα ενσωμάτωσης της ολοκληρωμένης πλατφόρμας. Την επόμενη διετία 2018-2019 θα επενδυθούν προς την κατεύθυνση της καινοτομίας επιπλέον 5,5 εκατ. ευρώ. Τα 34 εστιατόρια McDonald’ s στη Λετονία, τη Λιθουανία και την Εσθονία θα έχουν εγκαταστήσει τη νέα ολοκληρωμένη πλατφόρμα μέχρι το τέλος του 2018, ενώ στόχος είναι μέχρι το 2021 η πλατφόρμα να λειτουργεί σε όλα τα εστιατόρια McDonald’ s που διαχειρίζεται η Premier Capital στις έξι αγορές. Εκτιμάται, δε, ότι το 2021 ο συνολικός αριθμός των εστιατορίων θα πλησιάζει τα 200.

Επιπλέον, η Premier Capital ακολουθεί τη στρατηγική της McDonald’ s Corporation για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών της ψηφιακά, ιδιαίτερα στα κινητά τηλέφωνα (mobile). Το McDonald’ s mobile app λειτουργεί από την Premier Capital στην Ελλάδα, τις Βαλτικές Χώρες και τη Ρουμανία, και θα εισαχθεί στη Μάλτα το 2018. Μέχρι τώρα οι επενδύσεις προς αυτήν την κατεύθυνση ανέρχονται περίπου σε 400.000 ευρώ και συνεχίζονται με αναβαθμίσεις και επεκτάσεις.

Το mobile App περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εύρεση εστιατορίων, ενημέρωση, πληροφορίες μενού και προσφορές. Εκτός των συνεχών αναβαθμίσεων, οι μελλοντικές εκδόσεις ενδέχεται να περιλαμβάνουν επιπλέον λειτουργίες, όπως mobile orders (παραγγελίες μέσω κινητού) με τη χρήση της υπηρεσίας Drive Thru, καθώς και τη δυνατότητα mobile payment (πληρωμές μέσω κινητού).

Στη Ρουμανία, η εφαρμογή είχε 80.000 λήψεις τον πρώτο μήνα, ενώ πλέον ο συνολικός αριθμός φτάνει τις 200.000. Στις Βαλτικές Χώρες, οι συνολικές λήψεις είναι 230.000, με μέσο όρο 11.000 ανά μήνα. Στην Ελλάδα έφτασε τις 32.300 από το λανσάρισμά της τους προηγούμενους μήνες.

Πηγή: Fortune Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − two =