αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρχεται Πρόγραμμα Προθερμοκοίτησης ύψους 30 εκατ. ευρώ, για ελληνικές startups

Έρχεται Πρόγραμμα Προθερμοκοίτησης ύψους 30 εκατ. ευρώ, για ελληνικές startups

Έντονες είναι το τελευταίο διάστημα -ίσως και εν όψει εκλογών- οι διεργασίες έτσι ώστε να δημιουργηθούν νέα εργαλεία και επιπλέον στήριξη προς τις ελληνικές startups, από την μεριά του κράτους.

Μεταξύ των δράσεων που δρομολογεί το αρμόδιο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης συμπεριλαμβάνεται το Πρόγραμμα Προθερμοκοίτησης, προϋπολογισμού €30 εκατ., το οποίο έχει ως στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στους κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας. Την ίδια στιγμή, τα συναρμόδια Υπουργεία έχουν δρομολογήσει τις ενέργειες για τη χαρτογράφηση και ενίσχυση του υφιστάμενου δικτύου υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων. Παράλληλα, σταδιακά ενεργοποιούνται δράσεις ανοιχτής καινοτομίας με στόχο την προώθηση των καινοτόμων τεχνολογιών στη νέα γενιά.

Στόχος η ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στους κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίαςΤα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις δράσεις ενίσχυσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας εξήγησε ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, κ. Νίκος Παππάς, κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους 10 startup επιχειρήσεων, που θα συμμετάσχουν – με τη στήριξη του Υπουργείου και του Enterprise Greece- στη Διεθνή Έκθεση CES στο Λάς Βέγκας.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, μετά από τη συνάντηση σχολίασε: “Η χώρα μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα στη διεθνή σκηνή, έχει εξαιρετικές περιπτώσεις προϊόντων και ιδεών, έχει ανθρώπινο δυναμικό και την αποφασιστικότητα της Πολιτείας να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες, τόσο στην ανάπτυξη προϊόντων και τεχνολογιών όσο και στη διάχυση αυτών στην κοινωνία, ώστε να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη και να συμβάλλουμε -σε πολλές περιπτώσεις- στην άρση των κοινωνικών αποκλεισμών”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 2 =