αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχεται ο εναέριος αυτοκινητόδρομος FlyOver στη Θεσσαλονίκη

Έρχεται ο εναέριος αυτοκινητόδρομος FlyOver στη Θεσσαλονίκη

Ένα νέο μεγάλο έργο που θα δώσει οριστική απάντηση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης, οδεύει προς κατασκευή.

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπογραφεί η σύμβαση για την “Νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης” (FlyOver), προϋπολογισμού 373 εκατ. ευρώ, έργο στο οποίο έχει αναδειχθεί ανάδοχος η κοινοπραξία Άβαξ – Μυτιληναίος.

Στόχος είναι οι εργασίες κατασκευής του έργου να ξεκινήσουν στα τέλη του έτους.

Η Νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης (FlyOver) θα είναι ένας νέος, υπερσύγχρονος, εναέριος αυτοκινητόδρομος που θα εξασφαλίσει οριστική λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, καθώς θα κάνει τις μετακινήσεις πιο γρήγορες και ασφαλείς, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

Το Flyover θα εξυπηρετεί 10.000 οχήματα την ώρα ανά κατεύθυνση και θα σώσει ζωές, καθώς σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, ο δείκτης θνησιμότητας στην Ανατολική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης είναι 12 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με την Αττική Οδό στην Αθήνα.

Το πρωτοποριακό έργο, μοναδικό του είδους στην Ελλάδα, αφορά 13 χιλιόμετρα, με 9 ανισόπεδους κόμβους, 4 χιλιόμετρα συνεχόμενης γέφυρας Flyover, 8 νέες γέφυρες και 3 νέες σήραγγες. Ο προϋπολογισμός είναι 370 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί με ΣΔΙΤ. Στην κατασκευή του θα απασχοληθούν περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι.

Η φάση κατασκευής του έργου θα διαρκέσει 3 – 4 χρόνια.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών, ο νέος αυτοκινητόδρομος θα αυξήσει εντυπωσιακά την ασφαλή ταχύτητα της μετακίνησης, με τις πρόσθετες λωρίδες κυκλοφορίας που θα δημιουργηθούν στα υπερυψωμένα και “εναέρια” τμήματα, αλλά και με καλά μελετημένες παρεμβάσεις στους κόμβους που οδηγούν και συνδέουν όλες τις περιοχές, με τις οποίες θα μειωθούν όλες οι χιλιομετρικές αποστάσεις.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =