αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχεται ο διαγωνισμός για την Υποθαλάσσια Σαλαμίνας

Έρχεται ο διαγωνισμός για την Υποθαλάσσια Σαλαμίνας

Προναγγελία για το ξεκόλλημα του διαγωνισμού για την υποθαλάσσια Σαλαμίνας, έκανε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας στη δημοσιογράφο Όλγα Κλώντζα, στην εφημερίδα Το Βήμα.

Όπως αποκάλυψε τις επόμενες ημέρες πρόκειται να κατατεθεί προς έγκριση στο ΥΠΕΝ, η περιβαλλοντική μελέτη του έργου. Είναι ένα κρίσιμο σημείο στον διαγωνισμό, καθώς με βάση την εγκεκριμένη μελέτη ο διαγωνισμός παραχώρησης μπορεί να ξεκολλήσει και να προχωρήσει στην τελική φάση που είναι η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών.

Εφόσον οι περιβαλλοντικοί όροι εγκριθούν μέχρι το τέλος καλοκαιριού, τότε οι υποψήφιοι θα κληθούν προς το τέλος της χρονιάς και σε κάθε περίπτωση, η ανάδειξη αναδόχου πάει για το 2022.

>> Πως θα μπορούσαμε να φτάσουμε οδικώς μέχρι την Κρήτη: Ένας μηχανικός εξηγεί το μεγάλο σχέδιο

Ο αιώνιος διαγωνισμός των 5 ετών

Πρόκειται για έναν “αιώνιο” διαγωνισμό, μιας και η σχετική διαδικασία κλείνει σε λίγες ημέρες πέντε χρόνια! Πιο συγκεκριμένα η εκδήλωση ενδιαφέροντος ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου 2016. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν Στην Β`φάση συνεχίζουν τα τρία σχήματα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και είναι οι ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΤΕΡΝΑ και η κοινοπραξία VINCI CONCESSIONS – VINCI HIGHWAYS – ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ.

Το έργο αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και εντάσσεται στο πακέτο των 13δισ.ευρώ στο οποίο έχει αναφερθεί το τελευταίο διάστημα. Είναι ένα από τα δυνατά όπλα του υπουργείου για την επανεκκίνηση της οικονομίας και του κατασκευαστικού κλάδου.

Ο χρόνος κατασκευής του εκτιμάται σε περίπου 4 χρόνια από την έναρξη της παραχώρησης και συνολικά της παραχώρησης σε 35 χρόνια.

Πηγή: ypodomes.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 18 =