αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχεται νέο 5άστερο ξενοδοχείο στο Κουκάκι

Έρχεται νέο 5άστερο ξενοδοχείο στο Κουκάκι

Πρόσφατα επιχείρηση έλαβε έγκριση από αρμόδιο φορέα για ανέγερση πολυτελούς πεντάστερης ξενοδοχειακής μονάδας στο κέντρο της Αθήνας κοντά περιοχή της Ακρόπολης.

Πιο αναλυτικά, όπως μεταδίδει το ypodomes.com, η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε ανέγερση επταόροφης ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων με κεντρικό κτήριο και πτέρυγα δωματίων, δυο υπόγεια και φυτεμένο δώμα, καθώς και την αποκατάσταση διώροφου διατηρητέου κτιρίου με προσθήκη ορόφου, σε ακίνητο επί των οδών Μισαραλιώτου 7-11 και Τσάμη Καρατάση 4 (ΟΤ 56059), στην περιοχή Κουκάκι του Δήμου Αθηναίων, φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρίας «VASACO ΑΕΚΕ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ».

Η υπηρεσία επισημαίνει ότι το ύψος του κτιρίου δεν υπερβαίνει το επιτρεπόμενο σύμφωνα με τις διατάξεις του από 10.3.2022 Π.Δ. «Καθορισμός ύψους και λοιπών ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης στην περιοχή Μακρυγιάννη/Κουκάκι του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Αθηναίων».

Επιπλέον, από την υλοποίηση της εν θέματι μελέτης δεν επηρεάζεται ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης ή άλλα μνημεία εντός του αναοριοθετημένου αρχαιολογικού χώρου της πόλης των Αθηνών ενώ εγκρίνεται η μερική διατήρηση αρχαιοτήτων στο πλαίσιο ανέγερσης της επταώροφης ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επένδυση της εταιρείας «VASACO ΑΕΚΕ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ» έχει λάβει έγκριση για υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 αυτού (Β΄ κύκλος).

Η επένδυση προβλέπει την δημιουργία ξενοδοχείου πέντε αστέρων και δυναμικότητας 299 κλινών ενώ το συνολικό επιλέξιμο κόστος της επένδυσης βρίσκεται στα 11.200.000,00 ευρώ.

Το επενδυτικό πλάνο ενισχύεται με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής ύψους 3.370.000,00 ευρώ ενώ από την δημιουργία της νέας επένδυσης θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 4 =