αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχεται νέο 4αστερο Novotel σε κεντρικό σημείο του Πειραιά

Έρχεται νέο 4αστερο Novotel σε κεντρικό σημείο του Πειραιά

Μετά από το «μπλόκο» του περασμένου Δεκεμβρίου, ο όμιλος της Accor φαίνεται τώρα να έρχεται ένα βήμα πιο κοντά για το επόμενο βήμα του στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας.

Κι αυτό γιατί το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε τελικά να εγκρίνει την αναθεωρημένη πρόταση της εταιρείας ΜΑΣΤΕΡ Αναπτυξιακή για το νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων επί της λεωφόρου Ομηρίδου Σκυλίτση 62, όπου προβλέπεται να λειτουργήσει ένα νέο Novotel, με βάση το σχετικό προσύμφωνο που έχει υπογραφεί με τον όμιλο της Accor, ήδη, από την περασμένη χρονιά.

Όπως αναφέρει το Newmoney.gr, πρόκειται για τη σχεδιαζόμενη επένδυση της Hatsios Development με φορέα επένδυσης την ΜΑΣΤΕΡ Αναπτυξιακή, το οποίο σχεδιάζεται ώστε να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες για σύγχρονες ξενοδοχειακές υποδομές στον Πειραιά. Η επένδυση αφορά την αξιοποίηση ιδιόκτητου οικοπέδου της Hatsios επί της Ομ. Σκυλίτση 62, που προορίζεται για την κατασκευή 4άστερου ξενοδοχείου 303 δωματίων, με θέα την Ακρόπολη και το Σαρωνικό. Δεδομένου ότι το ακίνητο γειτνιάζει με κτίριο το οποίο είχε χαρακτηριστεί ως έργο τέχνης από το υπουργείο Πολιτισμού στη συμβολή των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Δεληγιώργη 1, η ΜΑΣΤΕΡ Αναπτυξιακή έπρεπε να λάβει τις σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες Διευθύνσεις.

Η αρχική μελέτη απορρίφθηκε στο τέλος του περασμένου έτους με το σκεπτικό ότι δεν είχε ληφθεί υπόψη στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό το όμορο νεώτερο μνημείο προκαλώντας άμεση βλάβη σε αυτό, ενώ τώρα οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, με βάση την αναθεωρημένη μελέτη από πλευράς του επενδυτή έκριναν ότι το έργο μπορεί να προχωρήσει, εφόσον ληφθούν υπόψη όσα περιγράφονται στην αίτηση θεραπείας της εταιρείας για το ύψος του κτιρίου και τη χρωματική διαχείριση των όψεων.

Η Accorhotels πρωτοήρθε στην Ελλάδα το 1988 με το πρώτο της ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, το Novotel κι έκτοτε είναι από τους λίγους ξένους ομίλους που έχουν «επενδύσει» στη χώρα μας τόσο στο κομμάτι της ιδιοκτησίας ξενοδοχείων όσο και στο κομμάτι της διαχείρισης, έχοντας υποστεί και τις συνέπειες της κρίσης.

Ο γαλλικός κολοσσός ταξιδιών και αναψυχής, ο οποίος- σημειωτέον- προσφέρει εμπειρίες σε περισσότερα από 4.100 ξενοδοχεία, θέρετρα και κατοικίες, καθώς και σε πάνω από 3.500 από τις καλύτερες ιδιωτικές κατοικίες σε όλο τον κόσμο, ξεκίνησε αρχικά στη χώρα μας στα τέλη της δεκαετίας του ’80 με την ανάληψη της διαχείρισης στο Novotel στο κέντρο της Αθήνας, έχοντας αποκτήσει και την ιδιοκτησία του 100% της μονάδας επί της οδού Μιχαήλ Βόδα από τις αρχές της δεκαετίας του ’00. Το brand του ομίλου Sofitel συνδέθηκε στο παρελθόν με τον όμιλο της Nτίας Καψή και τα δύο ξενοδοχεία σε Ρόδο και Κρήτη, ενώ κατά τη δεκαετία του ’90 είχε παρουσία και στην Εύβοια μέσω του Coralia Palmariva Eretria. Aπό τo 2001, το όνομα Sofitel συνδέθηκε με την 5άστερη ξενοδοχειακή μονάδα του αεροδρομίου απέναντι από το κτίριο του Κεντρικού Αεροσταθμού, που ”τρέχει”, ως γνωστόν, ο όμιλος Mitsis Hotels.

Πέρα από τις υφιστάμενες μονάδες- το Novotel στο κέντρο της Αθήνας και το Sofitel του αεροδρομίου- αλλά και το πρώτο Ibis Style του ομίλου στην Κρήτη, ο όμιλος έχει κινητοποιηθεί προκειμένου να τοποθετηθεί περαιτέρω τόσο στην Αθήνα όσο και τη Μύκονο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 6 =