αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρχεται νέος διαγωνισμός για το Athens Ledra- Ποια είναι τα «αγκάθια»

Έρχεται νέος διαγωνισμός για το Athens Ledra- Ποια είναι τα «αγκάθια»

Προ των πυλών- πιθανότατα μέσα στο επόμενο δίμηνο- βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες νέος διαγωνισμός για την πώληση του Athens Ledra.

Την ίδια ώρα, και προκειμένου να “ξυπνήσει” το επενδυτικό ενδιαφέρον για την απόκτηση της μονάδας, ο τέταρτος κατά σειρά πλειστηριασμός με επισπεύδουσα την Alpha Bank αναμένεται να διεξαχθεί με χαμηλότερο τίμημα σε σύγκριση με τα 47,8 εκατ. ευρώ που ήταν η τιμή εκκίνησης στις προηγούμενες διαδικασίες.

Το ξενοδοχείο παραμένει κλειστό από τον περασμένο Μάιο και ήδη έχουν γίνει τρεις πλειστηριασμοί, όλοι άγονοι: ο πρώτος είχε οριστεί για τις 13 Ιουλίου, ακυρώθηκε όμως λόγω της εισβολής μελών του Eνιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, ενώ ο δεύτερος στις 21 Σεπτεμβρίου είχε κηρυχθεί άγονος λόγω απουσίας υποψήφιων αγοραστών. Το ίδιο συνέβη και στον τελευταίο στις 7 Δεκεμβρίου.

Πηγές της ξενοδοχειακής αγοράς που επικαλείται το Capital.gr, σημείωναν πως το υψηλό τίμημα ήταν ο κύριος αποτρεπτικός παράγοντας για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, παρά το ότι αυτή την περίοδο καταγράφεται μεγάλη κινητικότητα στο χώρο εξαιτίας της αύξησης της τουριστικής ζήτησης. Δεδομένου πως η τοποθεσία του Athens Ledra θεωρείται ευνοϊκή (πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας και σε μικρή απόσταση από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος), όπως συμπληρώνουν επιχειρηματίες του χώρου, η μείωση της τιμής εκκίνησης δημιουργεί ευνοϊκότερες συνθήκες για την πώληση της μονάδας.

Το “αγκάθι” βέβαια των χρεών παραμένει. Εκτός του ότι το ξενοδοχείο χρήζει εκτενούς ανακαίνισης, οι τραπεζικές οφειλές της διαχειρίστριας και ιδιοκτήτριας εταιρείας Άστυ της οικογένειας Παρασκευαΐδη υπολογίζεται πως ανέρχονται σε περίπου 35 εκατ. ευρώ. Πάνω από 9 εκατ. ευρώ είναι οι οφειλές προς το ΙΚΑ και 800 χιλ. οι απαιτήσεις των εργαζομένων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 13 =