αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρχεται «μόνιμα ανοιχτή» ρύθμιση 24 δόσεων για χρέη επιχειρηματιών και ελ. επαγγελματιών

Έρχεται «μόνιμα ανοιχτή» ρύθμιση 24 δόσεων για χρέη επιχειρηματιών και ελ. επαγγελματιών

Νέα, μόνιμα “ανοιχτή” ρύθμιση όλων ασφαλιστικών χρεών εργοδοτών και αυτοαπασχολούμενων σε έως 24 δόσεις εξετάζει το υπουργείο Εργασίας το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αυτό αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές του Capital.gr σε αρμόδιες υπηρεσίες, συμπληρώνοντας πως, μετά την προ τεσσάρων ημερών έναρξη εφαρμογής της ρύθμισης των 24-48 δόσεων για οφειλές στην Εφορία (από 1/1/2020), πλησιάζει η ώρα της θέσπισης του διπλασιασμού των δόσεων της υφιστάμενης “πάγιας ρύθμισης” για ασφαλιστικές οφειλές (από τις 12, που είναι έως σήμερα, στις 24). Σύμφωνα, μάλιστα, με το βασικό σενάριο, η νέα ρύθμιση θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο το οποίο θα καταθέσει στη Βουλή ο υπ. Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης, με σειρά αλλαγών στο ασφαλιστικό (αυξήσεις στις συντάξεις, μειώσεις εισφορών κ.λπ.) έως τα τέλη του τρέχοντος μηνός.

Έτσι, η σχεδιαζόμενη ρύθμιση αναμένεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να τεθεί σε ισχύ λίγο αφού ψηφιστεί το εν λόγω νομοσχέδιο, δηλαδή γύρω στα μέσα-τέλη του ερχόμενου Φεβρουαρίου ή το αργότερο στις αρχές Μαρτίου. Εφόσον επαληθευτεί το σχετικό σενάριο, θα αποτελέσει “ανάσα” σε έως 1 εκατ. οφειλέτες των Ταμείων, οι οποίοι παραμένουν εκτός ρυθμίσεων και προπαντός δεν μπόρεσαν να υπαχθούν σε εκείνη των 120 δόσεων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 15 =