αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχεται, λένε, μητρώο για όσους εκμισθώνουν ακίνητα μέσα από πλατφόρμες τύπου Airbnb. Και θα είναι υποχρεωτικό να εγγραφείς

Έρχεται, λένε, μητρώο για όσους εκμισθώνουν ακίνητα μέσα από πλατφόρμες τύπου Airbnb. Και θα είναι υποχρεωτικό να εγγραφείς

Σημαντικές αλλαγές φαίνεται ότι έρχονται για όσους μισθώνουν ακίνητα μέσα από πλατφόρμες τύπου Airbnb. Μέχρι τώρα το τοπίο είναι «θολό», ωστόσο η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δημιουργήσει μητρώο βραχυχρόνιας μίσθωσης, το πρώτο τρίμηνο του 2018, στο οποίο θα είναι υποχρεωτικό να εγγράφονται όσοι εκμισθώνουν σπίτια με αυτό τον digital τρόπο

Αυτό ξεκαθάρισε χθες η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, στο προεδρείο του Συλλόγου Οικονομίας Διαμοιρασμού (Σ.Ο.ΔΙΑ), σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος.

Μένει βέβαια να δούμε στην πράξη τι θα γίνει, καθώς κατά καιρούς έχουμε ακούσει πολλά μέτρα τα οποία υποτίθεται ότι θα εφαρμόζονταν, αλλά τελικά δεν προχώρησε κάτι από αυτά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα συνεργασίας. Υπήρξε σύμπτωση απόψεων σε ζητήματα όπως η ανάγκη προστασίας της αγοράς από τον σχηματισμό μονοπωλίων.

Από την πλευρά του ο Σ.Ο.ΔΙΑ τόνισε την πάγια θέση του για φορολόγηση με 15% στην πηγή ώστε να μην υπάρξουν στρεβλώσεις στην αγορά. Κοινή ήταν η διαπίστωση πως η οικονομία διαμοιρασμού έχει θετική συνεισφορά στην οικονομία καθώς προωθεί την ιδέα της ελληνικής φιλοξενίας, ενισχύει τα τοπικά προϊόντα και επιχειρήσεις και αξιοποιεί περιουσία που αλλιώς θα ήταν αδρανής.

Η θέση του Υπουργείου είναι πως η εγγραφή στο μητρώο θα είναι υποχρεωτική και ότι αυτό θα λειτουργήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Η συζήτηση έκλεισε με την αμοιβαία δέσμευση για συνέχιση του εποικοδομητικού διαλόγου».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − two =