αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρχεται κέντρο καινοτομίας για γυναίκες στην Ελλάδα

Έρχεται κέντρο καινοτομίας για γυναίκες στην Ελλάδα

Τη δημιουργία Κέντρου καινοτομίας για τις γυναίκες – #GIL4W, μια ελληνική πρωτοβουλία που στοχεύει στη συνεργασία κυβερνητικών, κοινωνικών φορέων και φορέων της αγοράς, ώστε να ενισχυθεί η προσέλκυση γυναικών σε σπουδές που έχουν να κάνουν με φυσικές επιστήμες, τεχνολογία, επιστήμη των μηχανικών και μαθηματικά (STEM), καθώς και η ενασχόλησή τους σε επιχειρήσεις έρευνας και καινοτομίας προανήγγειλε η υφυπουργός Εργασίας Μαρία Συρεγγέλα.

Μιλώντας στο 5ο EU-GCC Business Forum, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της World Expo 2020 στο Ντουμπάι, η Ελληνίδα υφυπουργός αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια μίλησε για τις γυναίκες στην ψηφιακή εποχή, τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην εποχή της πανδημίας, καθώς και τις πολιτικές για την προώθηση της ισότητας των φύλων στην εργασία.

Και αναφέρθηκε στη δημιουργία του Κέντρου καινοτομίας για τις γυναίκες, επισημαίνοντας ότι οι τομείς των ταχύτατα αναπτυσσόμενων νέων τεχνολογιών και εξειδικευμένων δεξιοτήτων παρέχουν στις γυναίκες ευκαιρίες, μέσα έκφρασης και συμμετοχής και μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο για την προώθηση της ισότητας των φύλων.  

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που στόχο έχει την προσέλκυση περισσότερων κοριτσιών σε σπουδές STEM και την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των γυναικών σε επιχειρήσεις που βασίζονται στην έρευνα και την καινοτομία. «Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ίση συμμετοχή στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται και αντιμετωπίζουμε την υποεκπροσώπηση των γυναικών στην επιστήμη», σημείωσε η κ Συρεγγέλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η δημιουργία του θα βασιστεί στο μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών για τη βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ ο οργανισμός ECWT θα συνεργαστεί για την ανάπτυξή του μέσα από τη μεταφορά τεχνογνωσίας από την αντίστοιχη εφαρμογή στη Νορβηγία.

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί μεταξύ άλλων:

1. Στον σχεδιασμό καινοτόμων δράσεων.

2. Στη δημιουργία μιας πλατφόρμας για την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας που θα βασίζεται στην υψηλή τεχνολογία, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ίση συμμετοχή στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται από τη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο γυναικείο ταλέντο.

3. Στην αξιολόγηση των επιπτώσεων πολιτικών με βάση το φύλο, χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση βάσει δεδομένων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + seventeen =