αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχεται ιδιωτική κλινική στο Ελληνικό

Έρχεται ιδιωτική κλινική στο Ελληνικό

Σε φάση αξιολόγησης εξακολουθούν να βρίσκονται, σύμφωνα με πηγές του Capital.gr που έχουν γνώση της διαγωνιστικής διαδικασίας, οι δεσμευτικές προσφορές για την ανέγερση ιδιωτικής κλινικής στο χώρο του Ελληνικού. Υπενθυμίζεται πως η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προσφορών ήταν η 20η Δεκεμβρίου.

Ο όμιλος Ιατρικού Αθηνών, όπως και το Ιασώ, υπέβαλαν τις προτάσεις τους, ενώ παρά το αρχικό ενδιαφέρον (με μη δεσμευτικές προτάσεις), δεν προχώρησαν τελικά ο όμιλος Hellenic Healthcare Group (που έχει υπό την “ομπρέλα” του μεταξύ άλλων το Υγεία και το Metropolitan Hospital) και η Ευρωκλινική. Δεσμευτική προσφορά λέγεται πάντως πως έχει κατατεθεί επίσης από επενδυτικό κεφάλαιο του εξωτερικού.

Θεωρείται πως τις επόμενες εβδομάδες, πιθανότατα και μέσα στο μήνα, η Lamda Development θα έχει καταλήξει στην επιλογή του προτιμητέου επενδυτή. Οι πληροφορίες λένε πως το προηγούμενο διάστημα ζητήθηκαν περαιτέρω διευκρινήσεις επί των προσφορών που έχουν υποβληθεί και η διαδικασία εξελίσσεται κανονικά.

Τι θα περιλαμβάνει η επένδυση

Η επένδυση θα υλοποιηθεί σε οικόπεδο έκτασης 30 χιλιάδων τ.μ. και θα περιλαμβάνει τμήμα επειγόντων περιστατικών, τμήμα πρώτων βοηθειών και ιατρικές υπηρεσίες wellness και αποκατάστασης, που θα είναι οι στάνταρ υπηρεσίες που θα υπάρχουν.

Επιπλέον, στις προτάσεις αναμένεται να υπάρχει και το κομμάτι της νοσηλείας, με την κατασκευή κλινικής, δυναμικότητας περίπου 200-250 κλινών.

Ο ορίζοντας υλοποίησης του ιδιωτικού νοσοκομείου θα είναι πέντε χρόνια. Η τιμή του οικοπέδου υπολογίζεται στα 50 εκατ. ευρώ, ενώ το κόστος της κατασκευής σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ύψος της επένδυσης εκτιμάται σε τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ.

Πάντως, το ύψος της επένδυσης θεωρείται μεγάλο από παράγοντες της αγοράς που γνωρίζουν καλά το χώρο της ιδιωτικής περίθαλψης και αρχικά υπήρχε η εκτίμηση πως ο διαγωνισμός θα κηρυχθεί άγονος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =