αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας ακόμα και σε επιχειρήσεις με 1 ή 2 εργαζομένους

Έρχεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας ακόμα και σε επιχειρήσεις με 1 ή 2 εργαζομένους

Ακόμα και οι επιχειρήσεις που απασχολούν ένα και μόνο εργαζόμενο θα είναι υποχρεωμένες να εφαρμόσουν την ψηφιακή κάρτα εργασίας.

Αυτό αναφέρουν αρμόδιοι κύκλοι του Υπουργείου Εργασίας σε ερώτημα του Capital.gr σε σχέση με το εύρος εφαρμογής του νέου εργαλείου απόδειξης της προσέλευσης και της αποχώρησης του εργαζομένου από τη δουλειά του -με στόχο την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας- (σ.σ. ψηφιακή κάρτα εργασίας).

Αν και η αρχή, από τις αρχές του ερχόμενου Ιουλίου, θα γίνει για τις επιχειρήσεις με πάνω από 250 εργαζομένους και συγκεκριμένα εκείνες του χρηματοπιστωτικού τομέα (τράπεζες) και του λιανεμπορίου τροφίμων (σούπερ μάρκετς), όχι μόνο το εργαλείο αυτό θα επεκταθεί σταδιακά έως το 2023 σε όλες τις επιχειρήσεις όλων των κλάδων, αλλά και σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως πλήθους απασχολούμενων. Δηλαδή θα αφορά και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας την περασμένη εβδομάδα, η αρχή θα γίνει από αυτό το καλοκαίρι με τις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ.

Η συνέχεια θα γίνει, το χειμώνα του 2022-23 με κλάδους όπως οι εταιρίες security, οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι τέως ΔΕΚΟ και η βιομηχανία, ενώ σε τελική φάση, δηλαδή προς την άνοιξη του 2023 θα ενταχθούν και οι επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − 4 =