αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρχεται η πλατφόρμα που θα «χαρτογραφήσει» τις ελληνικές startups

Έρχεται η πλατφόρμα που θα «χαρτογραφήσει» τις ελληνικές startups

Μέσα στους επόμενους 3 μήνες αναμένεται να δούμε την πρώτη κρατική πλατφόρμα για startups στην χώρα μας. Αυτό γνωστοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, με την επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδια για τα θέματα καινοτομίας, έρευνας, πολιτισμού, εκπαίδευσης και νεολαίας, Μαρία Γκάμπριελ.

Ο κ. Δήμας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, παρουσίασε στην επίτροπο τις δράσεις που υλοποιήθηκαν και τους στόχους που επιτεύχθηκαν τους πρώτους μήνες στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων όσον αφορά στην έρευνα, την καινοτομία και το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων, αλλά και τα μελλοντικά πλάνα του στρατηγικού σχεδιασμού της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δήμας περιέγραψε στην κα Γκάμπριελ τις προοπτικές που δημιουργεί για τον τομέα της καινοτομίας στην Ελλάδα, η ίδρυση της πρώτης Πολιτείας Καινοτομίας, που θα εγκατασταθεί στις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ στην Αττική, και η οποία θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για θέματα ΣΔΙΤ.

Επιπλέον, παρουσίασε την ηλεκτρονική πλατφόρμα νεοφυών επιχειρήσεων, που τίθεται σε λειτουργία το επόμενο 3μηνο και αναμένεται να χαρτογραφήσει, καταγράψει και οργανώσει το οικοσύστημα των startups, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στη συμβολική και ουσιαστική μετεγκατάσταση της γενικής γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας στο ανεκμετάλλευτο ολυμπιακό ακίνητο στο Γουδί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − two =