αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρχεται η ενοικίαση επίπλων από τα IKEA

Έρχεται η ενοικίαση επίπλων από τα IKEA

Η ΙΚΕΑ επιθυμεί να ξεκινήσει την ενοικίαση επίπλων σε όλες τις κύριες αγορές της σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τους όλο και περισσότερο ευαισθητοποιημένους πελάτες σε περιβαλλοντολογικά θέματα.

Η μεγαλύτερη εταιρεία επίπλων παγκοσμίως ανέφερε πως αναζητούσε να νοικιάσει τα γραφεία, κρεβάτια και τους καναπέδες της τον Φεβρουάριο. Η εταιρεία κατέληξε σε αυτή την απόφαση καθώς διαπίστωσε πως πολλοί καταναλωτές αλλάζουν σπίτια πιο συχνά και δεν μπορούν να αγοράζουν νέα έπιπλα κάθε φορά που μετακινούνται, όπως δήλωσε στο Reuters ο Jesper Brodin, o διευθύνων σύμβουλος της Ingka Group που κατέχει τα περισσότερα καταστήματα της ΙΚΕΑ.

Aπό τότε που ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, το 2017, ο Brodin έχει εστιάσει στο να αλλάξει το επιχειρηματικό μοντέλο της ΙΚΕΑ προκειμένου να ανταποκριθεί στις κλιματικές αλλαγές, στην άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου και στους πελάτες που δεν έχουν πλέον τον χρόνο να επισκέπτονται οι ίδιοι τα καταστήματα.

Ο επικεφαλής των οικονομικών της IKEA Juvencio Maeztu δήλωσε επίσης πως η ενοικίαση επίπλων συμφωνεί με τους βασικούς στρατηγικούς στόχους της εταιρείας δηλαδή το να είναι κάτι βολικό, προσιτό και φιλικό προς τον πλανήτη. Επίσης σημείωσε πως οι νέοι νοικιάζουν το οτιδήποτε από μουσική έως αυτοκίνητα.

Η ΙΚΕΑ, της οποίας οι πωλήσεις πέρυσι ανήλθαν στα 39 δισεκατομμύρια ευρώ, θα δοκιμάσει την ενοικίαση μιας σειράς αντικειμένων και στις 30 αγορές που δραστηριοποιείται έως το 2020 έτσι ώστε τα προϊόντα να επαναχρησιμοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες φορές πριν ανακυκλωθούν.

Πηγή: capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 10 =