αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρχεται η δράση καινοτομίας Confluence Challenge- Λάβε μέρος με την ομάδα σου και κέρδισε έως 15.000 ευρώ

Έρχεται η δράση καινοτομίας Confluence Challenge- Λάβε μέρος με την ομάδα σου και κέρδισε έως 15.000 ευρώ

Μια νέα δράση ανοιχτής καινοτομίας, το Confluence Challenge, ξεκινά και έρχεται να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ εταιρειών, νεοφυών επιχειρήσεων και ερευνητών, με στόχο την αντιμετώπιση των πολύπλευρων προκλήσεων της εποχής μας. Μέσα από τη δράση αυτή, τα Κέντρα Ικανοτήτων Architectural Aluminium Academy και I4byDesign, αναζητούν καινοτόμες ομάδες ικανές να ανταποκριθούν σε συγκεκριμένες προκλήσεις που θα θέσουν οι πολυεθνικές βιομηχανίες ALUMILISOMAT και KLEEMANN. Οι ομάδες που θα επιλεγούν, θα έχουν τη δυνατότητα συνεργασίας και καθοδήγησης από στελέχη των παραπάνω εταιρειών καθώς και από εξειδικευμένους συμβούλους, σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιτάχυνσης διάρκειας τριών μηνών.

Η εναρκτήρια εκδήλωση και αναλυτική παρουσίαση της δράσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 στις 11:00 π.μ., στο αμφιθέατρο «Μιχαήλ Γεράσιμος Στρίντζης» στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.  Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό και όσες/όσοι ενδιαφέρονται να παραβρεθούν ή να την παρακολουθήσουν σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στον ιστότοπο της δράσης confluence-challenge.net.

Ο κύριος στόχος της δράσης Confluence ChallengeDriving Innovation Together είναι να προτείνει την ανοιχτή (συνεργατική) καινοτομία στις διοικήσεις και τα στελέχη των βιομηχανικών εταιρειών ως εργαλείο αντιμετώπισης των πολύπλοκων τεχνολογικών και άλλων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σήμερα.  Παράλληλα, η δράση στοχεύει στην ενίσχυση του οικοσύστηματος της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Στο τέλος της δράσης, η ομάδα που θα διακριθεί θα λάβει το βραβείο Confluence Excellence Award αξίας 15.000 €, ενώ θα υπάρξουν ακόμη τρία θεματικά βραβεία αξίας 5.000 € το καθένα:

  • Το βραβείο Market Disruption Award θα απονεμηθεί στην ομάδα της οποίας το προϊόν/η υπηρεσία είναι το πιο ανατρεπτικό και παρουσιάζει τις μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης στην παγκόσμια αγορά.
  • Το βραβείο Innovation for Society Award, προσφορά του One Stop Liaison Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα απονεμηθεί στην ομάδα της οποίας το προϊόν/η υπηρεσία θα έχει τον μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία.
  • Το Technology Innovation Award, προσφορά του Κέντρου Καινοτομίας και Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης Thess INTEC, θα απονεμηθεί στην ομάδα που θα αναπτύξει το πιο καινοτόμο προϊόν/υπηρεσία.

Η δράση σχεδιάστηκε και υλοποιείται, μέσω της συνεργασίας των δύο Κέντρων Ικανοτήτων, με τις εξειδικευμένες στην υποστήριξη της καινοτομίας εταιρείες Ατλαντίς Συμβουλευτική, Anthology Ventures και Ideas Forward.

Η δράση υποστηρίζεται από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας.

Το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας ΕΚΕΤΑ Σπείρα συνεισφέρει με εκπαίδευση σχετική με την προστασία των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας.

Οι ομάδες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο Confluence Challenge – Driving Innovation Together, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2023 στον ιστότοπο της δράσης confluence-challenge.net.

(Δελτίο Τύπου)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + nineteen =