αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχεται η έναρξη ατομικής επιχείρησης με ένα κλικ. Ναι, στην Ελλάδα

Έρχεται η έναρξη ατομικής επιχείρησης με ένα κλικ. Ναι, στην Ελλάδα

Η ψηφιακοποίηση της ιδιαίτερα χρονοβόρας διαδικασίας έναρξης ατομικής επιχείρησης, που θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες νέους επαγγελματίες, απασχόλησε τους υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως έγραψε στο twitter ο κ. Πιερρακάκης: Στη σημερινή σύσκεψη με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη συζητήσαμε για την ηλεκτρονική σύσταση ατομικής επιχείρησης που υλοποιούν τα δύο υπουργεία. «Ψηφιοποιούμε και απλοποιούμε τις διαδικασίες, ενδυναμώνουμε τους επαγγελματίες».

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης έγραψε ότι συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με θέμα τις μεταρρυθμίσεις του ψηφιακού χώρου όπου και αναφέρθηκε στα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού στο επιχειρείν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «συζήτησαν για την ψηφιοποίηση της διαδικασίας έναρξης ατομικής επιχείρησης με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας εν μέσω πανδημίας».

Η συνάντηση με τον κ. Πιερρακάκη, έγινε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Παπαθανάση και του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο κ. Πιερρακάκης σύντομα η όλη διαδικασία έναρξης των νέων ατομικών επιχειρήσεων θα ολοκληρώνεται με μία ενέργεια και από ένα σημείο, καταργώντας όλες τις άλλες περιττές ενέργειες.

Ήδη, η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών συνεργάζεται με την ΑΑΔΕ, τον ΕΦΚΑ και τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, με στόχο αρχικά την απλοποίηση και αμέσως μετά την ψηφιοποίηση της διαδικασίας έναρξης ατομικής επιχείρησης.

Έτσι, κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να ξεκινά την επιχειρηματική του δραστηριότητα σε μηδενικό χρόνο, μέσω του gov.gr.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − 1 =