αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχεται εφαρμογή του ΟΑΣΑ που θα σε ενημερώνει για τα πραγματικά δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ

Έρχεται εφαρμογή του ΟΑΣΑ που θα σε ενημερώνει για τα πραγματικά δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ

Για τα πραγματικά και όχι τα επίσημα – εικονικά δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ θα μπορούν να ενημερώνονται σύντομα, μέσω της τηλεματικής, οι επιβάτες των συγκοινωνιών της Αθήνας.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο ΟΑΣΑ υπέγραψε σύμβαση με το ελληνικό παράρτημα της εταιρείας INTRASOFT INTERNATIONAL S.A. η οποία έχει ως έδρα το Λουξεμβούργο, για την παροχή υπηρεσιών «ανάπτυξης λογισμικού για την παρουσίαση του ημερήσιου προγραμματισμού στις εφαρμογές πληροφόρησης κοινού». Η ισχύς της σύμβασης θα είναι 50 μέρες, δηλαδή ως τα μέσα Φεβρουαρίου και η αμοιβή της εταιρείας θα ανέλθει σε 20.000 ευρώ πλέον του νόμιμου ΦΠΑ (συνολικά 24.800 ευρώ). Σημειώνεται πως η κοινοπραξία Intrasoft – Intrakat έχει αναλάβει τη δημιουργία και λειτουργία της τηλεματικής για 12 χρόνια.

Μέσω του νέου λογισμικού, θα επέλθει η μεγαλύτερη βελτίωση στη λειτουργία του συστήματος της τηλεματικής, το οποίο λειτουργεί χωρίς καμία σημαντική αναβάθμιση από τον Οκτώβριο του 2014.

Θα υπάρχει δυνατότητα για ενημέρωση σε ζωντανό χρόνο της εφαρμογής σε κινητά και στο διαδίκτυο σχετικά με αλλαγές δρομολογίων είτε από το αμαξοστάσιο είτε από τους διαχειριστές στο κέντρο διαχείρισης οχημάτων του ΟΑΣΑ. Οι επιβάτες, θα έχουν τη δυνατότητα της λήψης ενημερωμένων πληροφοριών εφόσον οι συσκευές που χρησιμοποιούν θα έχουν ενεργή πρόσβαση στο διαδίκτυο κατά τη στιγμή της αναζήτησης και λήψης της πληροφορίας.

Πηγή: athenstransport.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + 16 =