αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχεται, επιτέλους, το WiFi στο μετρό

Έρχεται, επιτέλους, το WiFi στο μετρό

Ένα χρόνιο αίτημα των επιβατών του μετρό της Αθήνας αναμένεται να ικανοποιηθεί: Η χρήση wi-fi στους σταθμούς και τις σήραγγες.

Αυτήν την εβδομάδα ξεκινούν οι εργασίες εγκατάστασης των κεραιών και του εξοπλισμού στο νότιο τμήμα της γραμμής 2, από τον “Άγιο Δημήτριο” έως το Ελληνικό, όπως μεταδίδει το Capital.gr.

Ειδικότερα, οι εργασίες θα ξεκινήσουν στον σταθμό του Αλίμου, καλύπτοντας στη συνέχεια τις σήραγγες “Αγ. Δημήτριος” – Ηλιούπολη και Ηλιούπολη – Άλιμος.

Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο. Από τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος θα αποφασιστεί η τεχνική λύση που θα εφαρμοστεί στο σύνολο των γραμμών 2 και 3.

Το έργο αποτελεί απόρροια της σχετικής σύμβασης που υπογράφηκε το καλοκαίρι μεταξύ της ΣΤΑΣΥ και των εταιρειών Cosmote και Vantage Towers Greece (είναι η εταιρεία που διαχειρίζεται τις κεραίες κινητής Vodafone και Wind).

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την τηλεπικοινωνιακή αγορά, πρόκειται για 9ετή συμφωνία, από την οποία η ΣΤΑΣΥ πρόκειται να εισπράττει ετησίως από 500.000 ευρώ έως 750.000 ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + 7 =