αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρχεται δωρεάν Wifi σε σταθμούς του Μετρό

Έρχεται δωρεάν Wifi σε σταθμούς του Μετρό

Δωρεάν ίντερνετ σε σταθμούς του Μετρό της Αθήνας αναμένεται να δούμε σύντομα, μέσω συνεργασίας της ΣΤΑ.ΣΥ. με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το athenstransport.com, οι δύο φορείς πρόκειται να υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας διάρκειας τουλάχιστον 3 ετών, μέσω του οποίου το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης πρόκειται να προβεί σε μελέτη, εγκατάσταση, θέση και λειτουργία τριών σημείων συστήματος ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi σε ισάριθμους σταθμούς της επιλογής της ΣΤΑΣΥ.

Σε αντάλλαγμα, η ΣΤΑ.ΣΥ. για διάστημα 56 ημερών θα παρέχει διαφημιστική προβολή των δημοσίων ψηφιακών υπηρεσιών της ενιαίας ψηφιακής πύλης gov.gr στο εσωτερικό συρμών Μετρό, στις διαφημιστικές πινακίδες σταθμών και στις οθόνες σταθμών και συρμών του Μετρό. 

Πριν από λίγο καιρό η ΣΤΑ.ΣΥ. υπέγραψε και συμφωνίες για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο δίκτυο των γραμμών 2 και 3 του Μετρό.

Η πρώτη εγκατάσταση εξοπλισμού wifi σε σταθμούς του Μετρό έγινε σχεδόν μία δεκαετία πριν σε συνεργασία με εταιρεία τηλεπικοινωνιών και με μηδενικό κόστος για την ΣΤΑ.ΣΥ. Δωρεάν wifi μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι επιβάτες σε 7 σταθμούς. Από τότε όμως το σύστημα ουδέποτε συντηρήθηκε (ούτε και επεκτάθηκε σε άλλους σταθμούς) και τελικά σταμάτησε να λειτουργεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =