αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχεται έκπτωση φόρου 40% σε όσους κάνουν αναβάθμιση κατοικίας

Έρχεται έκπτωση φόρου 40% σε όσους κάνουν αναβάθμιση κατοικίας

Εκπτωση φόρου που θα αγγίζει το 40% θα έχουν οι πολίτες που θα προβούν σε δαπάνες λειτουργικής αναβάθμισης κατοικιών προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Παράλληλα, διευκρίνισε η έκπτωση αυτή δύναται να εφαρμοστεί και αναλογικά, δηλαδή να συμψηφιστεί μαζί με κάποια άλλη οικονομική υποχρέωση του εκάστοτε πολίτη προς το κράτος, όπως για παράδειγμα μέσα από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, αν αυτό δεν μπορεί να γίνει απευθείας.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα βασικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι αν για παράδειγμα κάποιος προβεί σε δαπάνες ύψος 10.000 ευρώ, λειτουργικής αναβάθμισης ή ενεργειακής θωράκισης ενός ακινήτου του η έκπτωση φόρου να αγγίζει τις 4.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο τόνισε πως αν χρειαστεί θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το δημοσιονομικό βάρος.

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στόχος της κυβέρνησης είναι η τόνωση του τομέα της οικοδομής ο οποίος δέχθηκε ισχυρότατο πλήγμα στα χρόνια της κρίσης.

«Η οικοδομή αντιστοιχούσε στο 12 τοις εκατό του ΑΕΠ και με την κρίση κατακρημνίστηκε. Αυτή την στιγμή έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της και θέλουμε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο που θα αντιστοιχεί στο 3 έως 4 τοις εκατό αυτού» είπε.

«Υπάρχει ένα μεγάλο στοκ κατοικιών απούλητο και δίνουμε ένα κίνητρο για να αποκτήσουν τα χωριά κι οι πόλεις καλή όψη», τόνισε η υπογραμμίζοντας την ανάγκη για να μπει τέλος στην υποβάθμιση και την γκετοποίηση περιοχών που μπορεί να προκαλέσει η εγκατάλειψη και κακή αισθητή τους.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε επίσης και στις τελευταίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό όπως δρομολογούνται από την απόφαση του ΣτΕ, δεσμευόμενος ότι όλες οι αδικίες θα διορθωθούν αφού πρώτα η κυβέρνηση μελετήσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Πρέπει να πάμε σε σταδιακή αύξηση συντάξεων σε όσους δούλεψαν 30 και 40 χρόνια και η ανταποδοτικότητα είναι χαμηλή» εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 2 =