αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈριξε την «βόμβα» ο Πέτσας για ενδεχόμενο νέο lockdown: «Όλες οι επιλογές στον τραπέζι»

Έριξε την «βόμβα» ο Πέτσας για ενδεχόμενο νέο lockdown: «Όλες οι επιλογές στον τραπέζι»

Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στα νέα μέτρα, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι το πρόβλημα είναι δυναμικό και εξελίσσεται. «Θέλουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι «τα χειρότερα είναι φυσικά ένα lockdown».

Ο κ. Πέτσας παρατήρησε ότι «θέλουμε να είμαστε μπροστά από την καμπύλη» και έφερε ως παράδειγμα τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων σε Γαλλία και Ισραήλ εντός ολίγων ημερών.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέου lockdown, σημείωσε πως «δεν αποκλείουμε τίποτα όταν έχουμε πει πως δεν μπαίνει σε ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής».

Ο κ. Πέτσας διευκρίνισε πως η ανησυχία είναι να μην ξεφύγει η διασπορά σε μεγάλο ποσοστό στην κοινότητα.

Σε ερώτηση σε ποια περίπτωση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το «όπλο» του lockdown, απάντησε πως «δεν είμαστε εκεί» αλλά όπως πρόσθεσε, «χρειάζεται να έχουμε όλες τις επιλογές στο τραπέζι».

Τόνισε εξάλλου ότι η επιτροπή των ειδικών έχει προτείνει διάφορα μέτρα, ενώ κληθείς να σχολιάσει αν θα επανέλθουν τα SMS, απάντησε πως «προτρέχουμε».

Ως προς τις μάσκες σε λάθος μέγεθος που μοιραστήκαν στα σχολεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι προδιαγραφές στην ΚΕΔΕ δόθηκαν από την υγειονομική επιτροπή του υπουργείου Υγείας και ότι υπήρξε ένας συνδυασμός λαθών. Σε ερώτηση αν θα πληρωθούν εκ νέου οι εταιρείες που θα φτιάξουν τις μάσκες, ανέφερε ότι «θα το δούμε αυτό στην πορεία».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =