αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτοιχεία Linkedin: Αυτά είναι τα περιζήτητα επαγγέλματα στην εποχή του κορονοϊού- Κάνουν μαζικές προσλήψεις

Στοιχεία Linkedin: Αυτά είναι τα περιζήτητα επαγγέλματα στην εποχή του κορονοϊού- Κάνουν μαζικές προσλήψεις

Η εξάπλωση του Covid-19 έχει οδηγήσει πολλούς εργαζομένους σε μείωση αποδοχών ή ακόμα και στην ανεργία. Ωστόσο, την ίδια στιγμή κάποια άλλα επαγγέλματα έχουν γίνει περιζήτητα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Linkedin τα οποία παραθέτει το Reuters, οι παροχείς υπηρεσιών υγείας είναι μεταξύ αυτών που προσλαμβάνουν πυρετωδώς κόσμο, δεδομένης της συνεχιζόμενης μάχης κατά του νέου κορονοϊού. Όμως, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής κατά τη διάρκεια του lockdown αυξάνουν επίσης τη ζήτηση για χρηματοοικονομικούς συμβούλους, για εργάτες σε εργοστάσια, για animators και game designers, αλλά και εργαζόμενους σε delivery.

Ο ρυθμός των προσλήψεων γενικά έκανε «βουτιά» το α’ τρίμηνο, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ στα τέλη Απριλίου παραμένει χαμηλότερα απ’ ότι πέρυσι στις περισσότερες χώρες που παρακολουθεί η πλατφόρμα. Ωστόσο, όπως σημειώνει το Reuters, τα στοιχεία δίνουν κάποια νότα αισιοδοξίας, με σταδιακή αύξηση στην Κίνα- που ήταν και η πρώτη χώρα που επλήγη από τον ιό.

Το LinkedIn, με περισσότερους από 690 εκατ. χρήστες παγκοσμίως, μετρά τις νέες προσλήψεις όταν οι χρήστες προσθέτουν έναν νέο εργοδότη στο προφίλ τους. Τα στοιχεία βέβαια δεν αντιπροσωπεύουν τον πραγματικό αριθμό θέσεων εργασίας σε μια οικονομία.

Μεταξύ άλλων, αλυσίδες λιανικών πωλήσεων όπως οι Walmart, Amazon και Instacart έχουν πει πως θα προσλάβουν συνολικά πάνω από 700.000 εργαζόμενους, εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων όπως η Unilever επίσης ζητούν άτομα (300 θέσεις εργασίας θέλει η Unilever να πληρώσει παγκοσμίως), η Nestle ψάχνει να προσλάβει 5.000 άτομα με πλήρες ωράριο στις ΗΠΑ, ενώ η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Fidelity Investments θέλει να προσλάβει 2.000 χρηματοοικονομικούς συμβούλους, software engineers και προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών στις ΗΠΑ. Προσλήψεις θέλουν επίσης να κάνουν στις ΗΠΑ και αλλού οι Apple, ΒyteDance,Takeda Pharmaceutical,Lockheed Martin και άλλες μεγάλες εταιρίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − seventeen =