αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρευνα: Google, Microsoft και άλλες τοπ εταιρίες που θέλουν να εργαστούν οι Ευρωπαίοι φοιτητές

Έρευνα: Google, Microsoft και άλλες τοπ εταιρίες που θέλουν να εργαστούν οι Ευρωπαίοι φοιτητές

Η Google επιλέχθηκε από τους Ευρωπαίους φοιτητές μηχανολογίας και ΙΤ ως ο πιο ελκυστικός εργοδότης, ξεπερνώντας έτσι την IBM που βρισκόταν μέχρι πρότινος στην κορυφή των προτιμήσεων.

Η ετήσια κατάταξη από την εταιρεία ερευνών και συμβούλων Universum έφερε τη Google και στην πρώτη θέση της λίστας με τους πιο επιθυμητούς εργοδότες που επιλέγουν οι φοιτητές διοίκησης επιχειρήσεων, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Η Microsoft ήρθε δεύτερη στις επιλογές των φοιτητών μηχανολογίας και πληροφορικής, και τρίτη σ’ εκείνες των φοιτητών διοίκησης επιχειρήσεων.

Η Google και η Microsoft έχουν ανέβει στις προτιμήσεις των μελλοντικών μηχανικών φέτος, καθώς βελτίωσαν τη στρατηγική του εμπορικού τους σήματος και χρησιμοποίησαν τα προϊόντα τους για να προσελκύσουν φοιτητές, σημειώνει η Κλαούντια Τατανέλι, γενική διευθύντρια της Universum.

«Αυτές οι δύο εταιρείες πηγαίνουν πέρα από τα προϊόντα τους. Τα υπερβαίνουν» λέει η Τατανέλι, τονίζοντας ότι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες της έρευνας ολοένα και περισσότεροι φοιτητές επιδεικνύουν μια ολοένα και εντονότερη διάθεση να εργαστούν στη Google.

Και οι δύο γίγαντες της τεχνολογίας προωθούν τους χώρους εργασίας τους σαν φιλικούς και προσβάσιμους, ενώ προσφέρουν στους αποφοίτους θέσεις εργασίας με την υπόσχεση ότι θα έχουν πραγματικό αντίκτυπο στον κόσμο, επισημαίνει η ίδια.

Το μότο της Google «Να κάνεις cool πράγματα που έχουν σημασία» συμπυκνώνει αυτή τη λογική. Και το ίδιο ισχύει και για το σλόγκαν της Microsoft, «Έλα όπως είσαι, κάνε ό,τι αγαπάς», που ακούγεται πολύ ελκυστικό στους φοιτητές.

Όπως σημειώνει το Fortune Greece, μεταξύ των φοιτητών διοίκησης επιχειρήσεων, οι πέντε πρώτες εταιρείες είναι οι εξής: 1. Google, 2. L’Oréal, 3. Microsoft, 4. PriceWaterhouseCoopers, και 5. Ernst & Young.

Αντίστοιχα, οι πέντε κορυφαίες προτιμήσεις των φοιτητών μηχανολογίας και IT είναι οι ακόλουθες: 1. Google, 2. Microsoft, 3. Siemens, 4. BMW, και 5. IBM.

Γενικά, δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις στις προτιμήσεις ανδρών και γυναικών.

Η έρευνα της Universum βασίστηκε στις απαντήσεις περίπου 192.000 φοιτητών διοίκησης επιχειρήσεων, μηχανολογίας και πληροφορικής σε 12 χώρες της Ευρώπης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 8 =