αρχικηVIRALΈρευνα: 23 παραλίες της Αττικής ακατάλληλες για μπάνιο (Λίστα)

Έρευνα: 23 παραλίες της Αττικής ακατάλληλες για μπάνιο (Λίστα)

Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ερευνών για την ποιότητα των νερών κολύμβησης σε παραλίες της Αττικής.

Με τις εκτεταμένες δειγματοληψίες σε παραλίες της Αττικής και τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων, το ΠΑΚΟΕ έκανε μια κατανομή στις παραλίες χαρακτηρίζοντάς τις Κατάλληλες (Κ) για κολύμβηση και Ακατάλληλες (Α). Σύμφωνα με τη νέα έρευνα και τα αποτελέσματά της, στην Αττική το 90,50% των παραλιών της Αττικής (δηλαδή 219) είναι κατάλληλες για μπάνιο και το 9,50% (δηλαδή 23) είναι ακατάλληλες, στο σύνολο των 242 που αναλύθηκαν.

Το Κέντρο ενημερώνει ότι οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν και σε παραλίες εκτός Αττικής, και τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν εντός του Ιουνίου και του Ιουλίου.

Πώς γίνονται οι δειγματοληψίες στις παραλίες;
Οι δειγματοληψίες, σύμφωνα με το Κέντρο, γίνονται σε αποστειρωμένα μπουκάλια τα οποία ανοίγουν μέσα στη θάλασσα και κλείνουν σ΄αυτή, από την ακτή σε μήκος 5 μέτρα και σε βάθος 30 εκατοστά. Στη συνέχεια μεταφέρονται σε ψυγείο στα πιστοποιημένα εργαστήρια, όπου μέσα σε έξι ώρες γίνονται οι αναλύσεις.

Οι παράμετροι που εξετάστηκαν στην έρευνα είναι οι παρακάτω:
⋅ Κολοβακτηρίδια
⋅ Εντερόκοκκοι
⋅ Ε-Coli
⋅ Φυσικοχημικές παράμετροι (απορρυπαντικά, ορυκτέλαια, φαινόλες) και μη εργαστηριακά εκτιμούμενες οπτικές παράμετροι (χρώμα, επιπλέοντα αντικείμενα, θολερότητα).

Πηγή: www.travelstyle.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × five =