αρχικηVIRALΈρευνα: 13 λεπτά μουσικής διώχνουν τις αρνητικές σκέψεις

Έρευνα: 13 λεπτά μουσικής διώχνουν τις αρνητικές σκέψεις

Αυτή η νέα, συναρπαστική έρευνα υποδεικνύει ότι η μουσική έχει θεραπευτικές ιδιότητες και υποστηρίζει ότι στο μέλλον, η μουσική θα μπορούσε να «συνταγογραφείται» για να μας βοηθήσει να συγκεντρωθούμε, να αισθανθούμε πιο ευτυχισμένοι, να χαλαρώσουμε και να ξεπεράσουμε τη θλίψη.

Νέα έρευνα από την British Academy of Sound Therapy – BAST, έδειξε ότι υπάρχει μια κοινή δοσολογία για τη μουσική και αποκάλυψε το ακριβές χρονικό διάστημα που χρειάζεται ένας άνθρωπος να ακούσει μουσική ώστε να υπάρξει θεραπευτικό αποτέλεσμα. 

Τα τελευταία χρόνια, οι ψυχολόγοι έδειξαν ότι η μουσική μπορεί να έχει θετική επίδραση στην υγεία μας, οπότε οι ερευνητές του BAST θέλησαν να ανακαλύψουν αν θα ήταν δυνατό να «συνταγογραφείται» η μουσική για να μας βοηθήσει σε συγκεκριμένες συναισθηματικές καταστάσεις.

Η έρευνά τους «Η μουσική ως φάρμακο» (Music as Medicine) στην οποία συμμετείχαν 7.581 συμμετέχοντες, έφτασε στο συμπέρασμα ότι το 89% πίστευε ότι η μουσική είναι ουσιαστική για την υγεία και την ευεξία τους, οπότε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ζωή μας.

Ενώ το 90,15% των συμμετεχόντων χρησιμοποίησαν τη μουσική για να χαλαρώσουν, το 81,80% τη χρησιμοποίησε για να αισθανθούν θετικά συναισθήματα ανάμεσά τους και η ευτυχία, το 46,5% για να επεξεργαστούν και/ή να ξεπεράσουν τη θλίψη και το 32,53% για να τους βοηθήσει να συγκεντρωθούν.  

Η καλύτερη μουσική για χαλάρωση είχε αργό τέμπο, απλή μελωδία, χωρίς στίχους, με βέλτιστο χρόνο ακρόασης τα 13 λεπτά και αναφέρθηκαν πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της μειωμένης μυϊκής έντασης, εξαφάνισης αρνητικών σκέψεων, αίσθησης γαλήνης και ευφορίας και καλύτερο ύπνο.

Εν τω μεταξύ, η έρευνα έδειξε ότι απαιτούνται μόνο 9 λεπτά μουσικής (κυρίως τραγούδια με έντονο ρυθμό, γρήγορο τέμπο και θετικούς στίχους) για να κάνουν τους ανθρώπους να αισθανθούν ανεβασμένοι.

Ένα εντυπωσιακό 89% είχε βελτιωμένα επίπεδα ενέργειας, 65% γελούσαν περισσότερο και κάποιοι άλλοι αισθάνονταν να έχουν τον έλεγχο της ζωής τους ή ότι είναι ικανοί «να αναλάβουν τα πάντα», που είναι ενθαρρυντικό αποτέλεσμα για επαγγελματίες ψυχικής υγείας και γιατρούς που ψάχνουν νέους τρόπους να θεραπεύσουν ασθενείς με ψυχικές ασθένειες, όπως άγχος και κατάθλιψη.

Πηγή: psychologynow.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 2 =