αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρευνα: Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι δουλεύουν remote. Τι ψάχνουν οι Millennials

Έρευνα: Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι δουλεύουν remote. Τι ψάχνουν οι Millennials

Το έχουμε ξανά πει εδώ στο It’s Possible: Όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες, freelancers ή απλοί εργαζόμενοι δουλεύουν remote. Αφού οι νέες τεχνολογίες έχουν κάνει τα δεδομένα πιο εύκολα. Πλέον αρκεί ένα laptop και μια σύνδεση στο ίντερνετ για να δουλέψεις, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Κάτι που έχουν καταλάβει και πολλές εταιρίες.

Η τάση αυτή φαίνεται ότι θα γίνει ακόμα πιο έντονη. Η Regus, παγκόσμια ηγέτης στον τομέα της ευέλικτης εργασίας με πολλούς co-working χώρους υπό την «ομπρέλα» της, προβλέπει τις 5 κυριότερες τάσεις για το 2020:

1. Αύξηση του αριθμού των εργαζομένων που δουλεύουν από απόσταση. Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα, 62% των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο ακολουθούν πολιτικές ευέλικτων χώρων εργασίας. Οι χώροι αυτοί δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να λειτουργήσουν οπουδήποτε, χωρίς έξοδα εγκατάστασης.

2. Ολο και περισσότεροι millennials μπαίνουν στον στίβο εργασίας και επιζητούν την ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Οι ευέλικτοι χώροι εργασίας μπορούν να αποτελέσουν βιώσιμες εναλλακτικές για τις επιχειρήσεις που στοχεύουν σε ελεύθερους επαγγελματίες και millennials.

3. Στροφή στην παραγωγικότητα μέσω της αυξημένης χρήσης τεχνολογίας: Oι περισσότεροι εργαζόμενοι εξ αποστάσεως χρησιμοποιούν διαδικτυακά εργαλεία που τους βοηθούν να εργάζονται πιο αποτελεσματικά. Σύμφωνα με την έρευνα της Regus, η πρόσβαση σε υπολογιστές εξ αποστάσεων και ο ηλεκτρονικός διαμοιρασμός εγγράφων γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Οι χώροι ευέλικτης εργασίας είναι ιδανικοί καθώς προσφέρουν πλήρως εξυπηρετούμενα γραφεία με σύνδεση διαδικτύου υψηλών ταχυτήτων,.

4. Καλύτερα σχεδιασμένοι χώροι ευέλικτης εργασίας: Oι εργοδότες σε διάφορα σημεία του κόσμου πειραματίζονται με ανοιχτούς και συνεργατικούς χώρους για να βελτιώσουν την ευημερία και υγεία των εργαζομένων τους. Τα εργασιακά περιβάλλοντα σχεδιάζονται έτσι ώστε να δημιουργήσουν φωτεινότερους και πιο λειτουργικούς χώρους, που περιλαμβάνουν χώρους αναψυχής. Οι εταιρείες δίνουν περισσότερη σημασία στο design των γραφείων, προκειμένου οι υπάλληλοι να είναι ενθουσιώδεις, αφοσιωμένοι και χαρούμενοι.

5. Εξέλιξη της εμπορικής ιδιοκτησίας: O τομέας της εμπορικής ιδιοκτησίας αλλάζει καθώς είναι σημαντικό το ποσοστό των εργαζομένων που δουλεύουν εξ αποστάσεως. Είναι διαθέσιμες περισσότερες ευέλικτες επιλογές, από συνεργατικούς χώρους μέχρι προσωρινά γραφεία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × one =