αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρευνα υποστηρίζει ότι τα βιογραφικά 1 σελίδας είναι λάθος

Έρευνα υποστηρίζει ότι τα βιογραφικά 1 σελίδας είναι λάθος

Πολλές φορές έχουμε γράψει εδώ το It’s Possible για τα βιογραφικά μιας σελίδας. Πολλοί είναι οι HR Managers που υποστηρίζουν ότι αυτή είναι η ιδανική έκταση βιογραφικού.

Τώρα αξίζει να δούμε και την άλλη πλευρά. Που λέει ότι αυτή η συμβουλή είναι λάθος. Η εταιρία ResumeGo έκανε την έρευνα και κατέληξε πως οι recruiters τείνουν να προτιμούν τα βιογραφικά που εκτείνονται σε δύο σελίδες, ακόμα και για αρχάριους υποψηφίους χωρίς μεγάλη πείρα. Εκεί δηλαδή που κάθε ειδικός στις συνεντεύξεις συμβούλευε εδώ και δεκαετίες πως τα βιογραφικά δεν πρέπει να υπερβαίνουν τη μία σελίδα.

Στην έρευνα, οι 482 διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού και ειδικοί στις συνεντεύξεις προσλήψεων προτίμησαν και μάλιστα σε υπερδιπλάσια νούμερα τα δισέλιδα βιογραφικά από τα μονοσέλιδα. Ακόμα και οι υπεύθυνοι της ResumeGo υποδέχτηκαν με έκπληξη τα αποτελέσματα.

Περίπου 20.000 βιογραφικά αναλύθηκαν και αξιολογήθηκαν από τα υποκείμενα του πειράματος σε μια περίοδο τριών βδομάδων. Από τα 7.712 CVs που προκρίθηκαν, τα 5.375 ήταν δισέλιδα και τα 2.337 μονοσέλιδα. Το ποσοστό της διαφοράς προτίμησης των δισέλιδων βιογραφικών έναντι των μονοσέλιδων αυξανόταν μάλιστα όσο ανέβαινε και το επίπεδο της θέσης.

«Την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα των επαγγελματιών καριέρας ισχυρίζονται πως τα βιογραφικά δύο σελίδων δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται παρά μόνο όταν ο υποψήφιος έχει πολλά χρόνια εμπειρίας σε θέσεις πλήρους απασχόλησης σε διάφορες εταιρίες, τα αποτελέσματά μας αντιφάσκουν με αυτό το κομμάτι της λαϊκής σοφίας», λέει χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της ResumeGo, Peter Yang.

Συμπληρώνοντας πάντως: «Οι μέθοδοι και το τοπίο των προσλήψεων εξελίσσονται συνεχώς, ό,τι ήταν πραγματικότητα λοιπόν στο παρελθόν μπορεί να μην είναι πια σήμερα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − eleven =