αρχικηVIRALΈρευνα: Το πιο βρώμικο σημείο στα αεροδρόμια δεν είναι το μπάνιο. Αλλά ένα αντικείμενο που ακουμπάμε όλοι

Έρευνα: Το πιο βρώμικο σημείο στα αεροδρόμια δεν είναι το μπάνιο. Αλλά ένα αντικείμενο που ακουμπάμε όλοι

Το αεροδρόμιο προκαλεί θετικά συναισθήματα στους περισσότερους από εμάς. Σημαίνει ταξίδι, διακοπές, νησί ή εξωτερικό.

Έχουμε τις βαλίτσες μας, κάνουμε βόλτα, ψωνίζουμε και περιμένουμε να πετάξουμε.

Όπως όλοι οι δημόσιοι χώροι, όμως, έτσι και τα αεροδρόμια δεν είναι πεντακάθαρα. Τόσος κόσμος κυκλοφορεί κάθε μέρα, είναι λογικό να υπάρχουν πολλές εστίες μικροβίων.

Οι τουαλέτες είναι συνήθως το μέρος που αποφεύγουμε να επισκεπτόμαστε, καθώς συγκεντρώνει πολύ βρωμιά. Και δεν έχουμε άδικο.

Ωστόσο, από ότι φαίνεται, οι τουαλέτες δεν είναι το πιο βρώμικο σημείο του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η εταιρία Insurance Quotes από το Τέξας αποκάλυψε ότι το πιο βρώμικο μέρος σε ένα αεροδρόμιο είναι κάτι που ακουμπάμε όλοι ή οι περισσότεροι.

Και αυτό δεν είναι άλλο από τα μηχανήματα self check-in!

Μάλιστα, έκαναν 18 τεστ σε 6 διαφορετικές επιφάνειες σε περίοδο διακοπών για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα.

Η έρευνα είχε σκοπό να βρει ποιες επιφάνειες σχηματίζουν αποικίες μικροβίων και βακτηρίων. Εξέτασαν τα μηχανήματα αυτόματου check-in, τα καζανάκια της τουαλέτας, τους δίσκους στα εστιατόρια, τις ζώνες ασφαλείας και τις θέσεις στα terminal στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ατλάντα.

Με τόσο κόσμο και κίνηση, τα μηχανήματα για self check-in είναι μια γρήγορη στάση για τους επιβάτες. Μπορεί να αποτελούν μια ευκολία αλλά με κάποιο κόστος. Σύμφωνα με την έρευνα η οθόνη ενός τέτοιου μηχανήματος περιέχει 13 φορές περισσότερα μικρόβια από το καζανάκι και το κάθισμα της τουαλέτας.

Τα μικρόβια που βρέθηκαν μπορούν να γίνουν παθογόνα και να προκαλέσουν πυώδεις λοιμώξεις. Ακόμη, μπορεί να βρεθεί βάκιλλος αλλά και μύκητες.

Καλό θα ήταν λοιπόν να πλένουμε συχνά τα χέρια μας όταν πιάνουμε τέτοιες επιφάνειες αλλά να έχουμε μαζί μας και gel ή μαντηλάκια με αντισηπτικό.

Πηγή: Bovary.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 2 =