αρχικηVIRALΈρευνα: Το περπάτημα στη φύση βελτιώνει την μνήμη και την δημιουργικότητα σου

Έρευνα: Το περπάτημα στη φύση βελτιώνει την μνήμη και την δημιουργικότητα σου

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η πεζοπορία αποτελεί μια εξαιρετική μορφή άσκησης, που προσφέρει τόσο σωματικά όσο και διανοητικά οφέλη. Το γνωστό hiking αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς καθώς διατηρεί τη φυσική μας κατάσταση, μας προσφέρει σωματική άσκηση και το κυριότερο είναι ευεργετικό για το μυαλό μας.

Μπορεί να ακούγεται ασήμαντο, αλλά το περπάτημα είναι θαυματουργό. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι το περπάτημα για τουλάχιστον 15 λεπτά, ακόμη και σε μέτριο ή χαλαρό ρυθμό, ωφελεί τον εγκέφαλο και το σώμα. Οταν όμως το περπάτημα γίνεται σε ένα πάρκο, τότε τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα για την υγεία μας και τον εγκέφαλό μας.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι λοιπόν που στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο περπάτημα και στην πεζοπορία στη φύση, καθώς πρόκειται για μια από τις πιο εύκολες, ανέξοδες μορφές σωματικής άσκησης, που έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στο μυαλό σας: τονώνει την μνήμη και την δημιουργικότητα και παράλληλα βοηθά στην πνευματική σας υγεία.

Η πεζοπορία στη φύση μειώνει το στρες, ξυπνάει τη ντοπαμίνη και τη σεροτονίνη (τις ορμόνες της χαράς), ηρεμεί και αποτελεί το κλειδί για την παραγωγή νέων, δημιουργικών ιδεών.

Κάντε μια βόλτα στη φύση και το μυαλό σας θα σας ευγνωμονεί. Ο καθαρός αέρας και το πράσινο τοπίο μπορούν επίσης να επιδράσουν θετικά στην ψυχική υγεία, σημειώνουν οι ειδικοί. Μια βόλτα στη φύση είναι άκρως θεραπευτική.

Πηγή: Bovary.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 5 =