αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρευνα: Το λάθος που έχουν 2 στα 3 βιογραφικά και «κόβονται»

Έρευνα: Το λάθος που έχουν 2 στα 3 βιογραφικά και «κόβονται»

Αν θες να έχεις περισσότερες πιθανότητες για να πάρεις την θέση εργασίας που μόλις άνοιξε, πρέπει να είσαι προσεκτικός. Και να στείλεις ένα βιογραφικό χωρίς λάθη. Κι όμως, 2/3 βιογραφικά για δουλειά περιέχουν τουλάχιστον ένα ορθογραφικό λάθος, δείχνει μια νέα έρευνα. Κάτι που δείχνει ότι πολλοί υποψήφιοι δεν είναι προσεκτικοί.

Το site αγγελιών εργασίας Adzuna μελέτησε σχεδόν 150.000 βιογραφικά και διαπίστωσε ότι ένα στα τρία είχε πέντε ή περισσότερα λάθη. Πάνω από 5.000 βιογραφικά περιείχαν τουλάχιστον 20 λάθη. 

Άλλα λάθη που όπως διαπιστώθηκε είναι συχνά στα βιογραφικά, είναι μεγάλα κενά στον τομέα της προϋπηρεσίας, λανθασμένες διευθύνσεις email καθώς και υπερβολικά σύντομα  ή υπερβολικά μεγάλα βιογραφικά. 

Όπως εξηγεί ο συνιδρυτής της Adzuna, Andrew Hunters, ένα ατημέλητο βιογραφικό μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη για την καριέρα του υποψηφίου. «Η υποβολή ενός βιογραφικού είναι συνήθως το πρώτο βήμα στη διαδικασία της αίτησης για μια δουλειά και η πρώτη ευκαιρία που έχει ο υποψήφιος για να εντυπωσιάσει», λέει. 

«Έγγραφα με ορθογραφικά λάθη ή πληροφορίες που λείπουν, συχνά οδηγούν στο να ‘κοπεί’ ο υποψήφιος από το πρώτο στάδιο», σημειώνει ο Hunters. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + eight =