αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρευνα: Τι ποστάρουν οι Έλληνες στα social media για τα NFTs και το metaverse

Έρευνα: Τι ποστάρουν οι Έλληνες στα social media για τα NFTs και το metaverse

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Google Search Trends, το Linkfluence και το Answer the Public, η Ebuyer αποκάλυψε ότι πάνω από 1,7 εκατομμύρια αρνητικές αναρτήσεις δημιουργήθηκαν σχετικά με τα NFT και 337.000 σχετικά με το Metaverse τον περασμένο χρόνο.

Σχετικά με άλλες χώρες οι ΗΠΑ ασχολούνται περισσότερο με τα NFT και το Metaverse με πάνω από 8,5 εκατομμύρια και 2 εκατομμύρια δημοσιεύσεις αντίστοιχα τον περασμένο χρόνο!

Αν και το 22% των online συνομιλιών των Αμερικανών είναι θετικές, το 5% εξακολουθούσε να είναι επιφυλακτικό για τα NFT. Οι μεγαλύτεροι πάροχοι νομισμάτων που αναζητήθηκαν ήταν το Ethereum με περισσότερες από 265.000 online συνομιλίες ενώ το Blockchain δημιούργησε περισσότερες από 161.000 συνομιλίες.

Η Ινδονησία και η Ινδία ήρθαν στη δεύτερη και τρίτη θέση με 2,1 εκατομμύρια και 1 εκατομμύριο συνομιλίες αντίστοιχα. Το 82% των συνομιλιών της για NFT που δημιουργήθηκαν στην Ινδία έγιναν από άνδρες της Gen Z.

Στην Ελλάδα, υπάρχουν περίπου 100 χιλιάδες posts στα social media σχετικά με τα NFT με το 33.3% από αυτά να είναι θετικά ενώ το 2.95% ήταν αρνητικά. Τα 1,110 από όλα τα posts αναφέρονται στο Ethereum ενω η πλειοψηφία των χρηστών που μιλάνε για τα NFT άντρες ηλικίας 18-24 χρονών (82.2%).

Όσο αφορά το metaverse, τον περασμένο χρόνο υπήρχαν 15,282 posts στα social media αναφέροντας τον εικονικό κόσμο με μόνο 2,36% των συζητήσεων να είναι αρνητικές! Οι πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με το metarverse στην Ελλάδα είναι ‘τι είναι το metaverse’ και ‘metaverse οικόπεδα’!

Αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν 30% των online συζητήσεων για το metaverse στην Ελλάδα έγιναν από γυναίκες ηλικίας 18-24 ενώ μόλις 15.1% γυναίκες ίδιες ηλικίας έκαναν συζητήσεις τον περασμένο χρόνο για τα NFT.

Εξετάζοντας το Answer the Public για να ανακαλύψουμε τα ερωτήματα με τις περισσότερες αναζητήσεις, είναι σαφές ότι το κοινό είναι ελαφρώς κυνικό σχετικά με την ασφάλεια των NFT. Οι πιο δημοφιλείς ερωτήσεις περιελάμβαναν “Είναι τα NFT επιβλαβή για το περιβάλλον;” και “Είναι κακά τα NFT;” τονίζοντας ότι το εικονικό κρυπτονόμισμα ίσως αγχώνει κάποιους. Πράγματι, τον περασμένο χρόνο, τα Google Search Trends έδειξαν ότι το ερώτημα «Είναι τα NFT βλαβερά για το περιβάλλον;» αυξήθηκε κατά πάνω από 5000% παγκοσμίως!

Όσον αφορά το Metaverse, πάνω από 3,8 εκατομμύρια συνομιλίες ήταν θετικές με τις πιο συχνές ερωτήσεις να είναι «Σε ποιο νόμισμα Metaverse να επενδύσεις;». Ενω το “Metaverse Real Estate” να έχει 5000% αύξηση στον όγκο αναζητήσεων στο Google.

Ωστόσο, υπήρχαν 337.000 αρνητικές συνομιλίες που δημιουργήθηκαν στο Metaverse με κυνικούς να ρωτούν, “Θα αποτύχει το Metaverse;” – Λοιπόν, μόνο ο χρόνος θα δείξει!

Το 29% όλων των συνομιλιών για τα NFT και το 33% στο Metaverse προέρχονταν από άνδρες Gen Z.

Ως η γενιά που έχει μεγαλώσει στην εποχή του Web 2.0, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Gen Z είναι η ομάδα που μιλάει περισσότερο για τα NFT. Το 42% των συνομιλιών προέρχονταν από άτομα ηλικίας 18–24 ετών. Το metaverse ήταν επίσης ένα μεγάλο θέμα συζήτησης για το Gen Z με το 45% των συνομιλιών να πυροδοτήθηκαν από αυτήν την ηλικιακή ομάδα τον περασμένο χρόνο.

Παραδόξως, άνω του 12% των baby boomers μιλάνε τόσο για τα NFT όσο και για το Metaverse παγκοσμίως, παρόλο που είναι μια από τις παλαιότερες γενιές για αυτές τις νεότερες μορφές τεχνολογίας.

Όταν το νόμισμα δεν είναι απτό, κάποιοι ίσως μπορεί να αισθάνονται ότι είναι αναξιόπιστο. Στην πραγματικότητα, πάνω από 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να επιδεικνύουν αρνητική αντίληψη για τα NFT ενω υπάρχουν 337.000 αρνητικές δημοσιεύσεις για το metaverse. Αλλά καθώς η πληρωμή με το Face ID έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας – ίσως αλλάξει και η στάση μας απέναντι στα κρυπτονομίσματα και την εικονική πραγματικότητα;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 7 =