αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρευνα: Τι λένε όσοι αγόρασαν για πρώτη φορά crypto

Έρευνα: Τι λένε όσοι αγόρασαν για πρώτη φορά crypto

Μία νέα έρευνα από το αμερικανικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gemini, με δείγμα 30.000 ανθρώπων σε 20 διαφορετικές χώρες, δείχνει πως το 2021 ήταν χρονιά-ρεκόρ για τα κρυπτονομίσματα, καθώς ο πληθωρισμός έσπρωξε πολίτες χωρών να υιοθετήσουν τα ψηφιακά νομίσματα για να αντιμετωπίσουν την υποτίμηση του νομίσματός τους.

Η Βραζιλία και η Ινδονησία βρέθηκαν στην κορυφή της υιοθέτησης των crypto, με το 41% των πολιτών αυτών των χωρών να δηλώνουν πως έχουν στην κατοχή τους crypto. Για χάρη σύγκρισης, μόλις το 20% των Αμερικανών και το 18% των Βρετανών δηλώνουν πως έχουν κρυπτονομίσματα.

Περίπου οι μισοί κάτοχοι κρυπτονομισμάτων σήμερα σε ΗΠΑ, Λατινική Αμερική και Νοτιοανατολική Ασία αγόρασαν ψηφιακά κεφάλαια για πρώτη φορά το 2021. Το 79% των ανθρώπων που δήλωσαν πως έχουν στην κατοχή τους crypto από πέρυσι, τόνισαν πως αγόρασαν τα κρυπτονομίσματα ως μακροπρόθεσμη επένδυση και όχι ως κάτι πρόσκαιρο και ευκαιριακό. Άνθρωποι που δεν έχουν crypto στην κατοχή τους και ζουν σε χώρες που έχει υποτιμηθεί το νόμισμά τους απέναντι στο αμερικανικό δολάριο, είναι πέντε φορές πιθανότερο να αγοράσουν crypto ως ασφάλεια.

Το 64% σε Ινδονησία και Ινδία πιστεύουν πως τα κρυπτονομίσματα μπορούν να παρέχουν ένα στρώμα ασφαλείας ενάντια στον πληθωρισμό, σε αντίθεση με το 16% των Αμερικανών και το 15% των Ευρωπαίων που το πιστεύουν αυτό. Η ινδική ρουπία έχει υποτιμηθεί κατά 17.5% απέναντι στο δολάριο τα τελευταία πέντε έτη και η ινδονησιακή ρουπία κατά 50% από το 2011 έως το 2020.

Μόλις το 17% των Ευρωπαίων δήλωσαν πως είχαν ψηφιακά κεφάλαια το 2021 και μόλις το 7% αυτών που δεν έχουν στην κατοχή τους crypto λένε πως σκοπεύουν να αγοράσουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η crypto αγορά αξίζει $3 τρισεκατομμύρια σήμερα.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =