αρχικηVIRALΈρευνα: Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σου η γεύση παγωτού που προτιμάς

Έρευνα: Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σου η γεύση παγωτού που προτιμάς

σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Smell and Taste Treatment and Research Foundation στο Σικάγο της Αμερική, η γεύση του παγωτού που προτιμά κάποιος μπορεί να αποκαλύψει μερικές βασικές πτυχές του χαρακτήρα του.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς, η γεύση που προτιμούσαμε, όταν ήμαστε παιδιά, είναι συνήθως η πιο κυρίαρχη και κατά την ενήλικη ζωή μας και για αυτό μπορεί να συνδέεται με διάφορες πρώιμες πτυχές του χαρακτήρα, που ως γνωστόν διαμορφώνονται από την παιδική ηλικία. Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν είναι απόλυτο. Δεν χάνεις όμως τίποτα να ρίξεις μια ματιά στα ευρήματα των ερευνών και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου.

Παρορμητικοί οι λάτρεις της κρέμας

Η κρέμα βανίλια μπορεί να είναι η πιο απλή και κλασική γεύση παγωτού. Η εν λόγω έρευνα, όμως, αποκαλύπτει ότι όσοι προτιμούν τη συγκεκριμένη γεύση κάθε άλλο παρά συμβατικοί ή συντηρητικοί είναι ως χαρακτήρες. Αντίθετα, η πλειοψηφία εκείνων που συμμετείχαν στην έρευνα και προτιμούσαν το παγωτό με γεύση κρέμα ήταν γενικά παρορμητικοί και στηρίζονταν για τις αποφάσεις τους περισσότερο στο ένστικτο παρά στη λογική. Επίσης, ήταν πιο ανοιχτοί και δεν έκρυβαν τα συναισθήματά τους. Είχαν τέλος πιο επιτυχημένες και αρμονικές σχέσεις με τους γύρω τους.

Πιο παθιασμένοι οι πιστοί της σοκολάτας

Όσοι – από την άλλη – δεν αλλάζουν τη γεύση σοκολάτα με τίποτα διακρίνονται από πάθος και ζωντάνια, υποστηρίζει η συγκεκριμένη έρευνα. Επίσης, φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα γοητευτικοί και φλερτάρουν περισσότερο. Παρόλα αυτά αποδεικνύονται πιο εύπιστοι, ενώ έχουν την τάση να είναι πιο δραματικοί στις αντιδράσεις τους.

Εκείνοι πάλι που προτιμούν το παγωτό με κομμάτια σοκολάτας φάνηκε να είναι πιο γενναιόδωροι. Επίσης, έχουν αρκετά αυξημένες ικανότητες και πετυχαίνουν τους στόχους τους πιο εύκολα.

Εσωστρεφείς όσοι προτιμούν τη γεύση φράουλα

Η εσωστρέφεια, ωστόσο, είναι μόνο ένα από τα χαρακτηριστικά όσων προτιμούν τη γεύση φράουλα. Η έρευνα αποκαλύπτει επιπλέον ότι είναι συνήθως οπαδοί της λογικής. Επίσης, φαίνεται να είναι πιο αφοσιωμένοι στις σχέσεις με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Πιθανόν, επίσης, να είναι και πιο ανεκτικοί, υποκύπτοντας πιο εύκολα σε συμβιβασμούς. Κι αυτά είναι μόνο μερικά από τα πλεονεκτήματά τους!

Ανικανοποίητοι οι…ανάμεικτοι

Εκείνοι πάλι που προτιμούν να επιλέγουν ανάμεικτες γεύσεις στο παγωτό τους, (δηλαδή δύο ή τρεις διαφορετικές γεύσεις) φαίνεται ότι είναι άτομα με τονισμένη αυτοπεποίθηση, φιλόδοξα, ανταγωνιστικά, με τάση να αντικρούονται σε όρια και συμβιβασμούς. Παράλληλα αποδείχθηκε ότι ήταν και οι πιο ανικανοποίητοι στην ομάδα του γευστικού αυτού πειράματος.

Πολύχρωμες γρανίτες για τους ευαίσθητους

Μη βιαστείς, πάντως, να συμπεράνεις ότι οι λάτρεις της πολύχρωμης γρανίτας είναι άτομα εύθυμα και αισιόδοξα. Η έρευνα αποκαλύπτει ακριβώς το αντίθετο. Αυτό κι αν ήταν έκπληξη. Έδειξε δηλαδή ότι εκείνοι που προτιμούν τις φρουτώδεις πολύχρωμες γρανίτες είναι φύσει απαισιόδοξοι. Επίσης, είναι πιο αναλυτικοί, αλλά ευτυχώς και αρκετά αποφασιστικοί.

Γεύση καφέ για τους αιώνια ερωτευμένους

Από τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις παγωτού, μάλλον εύστοχα ταιριάζει σε άτομα με συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες στον χαρακτήρα τους. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι τα άτομα που προτιμούν αυτή την – όχι και τόσο συνηθισμένη – γεύση παγωτού αγαπούν να ζουν το «εδώ και τώρα», είναι λάτρεις του έρωτα, διακρίνονται από αστείρευτο πάθος και δεν ανησυχούν καθόλου για το αύριο.

Πηγή: Thrive Global Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − one =