αρχικηVIRALΈρευνα: Τι αποκαλύπτει για την προσωπικότητα σου ο τρόπος που περπατάς

Έρευνα: Τι αποκαλύπτει για την προσωπικότητα σου ο τρόπος που περπατάς

Ο Caleb Backe, εμπειρογνώμων υγείας και ευεξίας, πραγματοποίησε το 2017 μια έρευνα στην οποία συγκρίνει την ταχύτητα του βαδίσματος και το στυλ με τα “The Big 5” χαρακτηριστικά της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου. Σ’ αυτά περιλαμβάνονται χαρακτηριστικά όπως η εξωστρέφεια, η συνείδηση, η ειλικρίνεια,ο ευχάριστος χαρακτήρας και ο νευρωτισμός. Αυτές οι κατηγορίες διακρίνουν τον τρόπο με τον οποίο το στυλ περπατήματος αποκαλύπτει την προσωπικότητά σας. Πάμε να δούμε πως τα διάφορα στυλ περπατήματος σχετίζονται με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας.

1)Τα Στελέχη
Εάν περπατάτε με γρήγορους και εστιασμένους βηματισμούς, με σιγουριά και απορροφημένος στις σκέψεις σας, τοτε ίσως είστε στέλεχος κάποιας εταιρείας. Οι ανώτεροι υπάλληλοι δεν ενδιαφέρονται για τους γύρω τους και μπορεί εύκολα να πέσουν πάνω σε άλλους, όταν βρίσκονται στο δρόμο. Είστε προσηλωμενοι στο στόχο σας, μπορεί όμως να βγάζετε εντάσεις και εχθρικές συμπεριφορές .

chara1

2) Ο Επικριτικός
Εάν περπατάτε κάνοντας μικρά βήματα και αποφεύγετε την οπτική επαφή με τους γύρω σας, τότε ενδεχομένως να είστε εσωστρεφείς, ντροπαλοί, αλλά και επικριτικοί με τους άλλους. Ακόμα, είστε αρκετά επιφυλακτικοί στις σχέσεις σας.

chara2

3) Ο Πολιτικός
Εάν περπατάτε με ζωντάνια, με το κεφάλι ψηλά, το στήθος προς τα εμπρός και τους ώμους πίσω, τότε απολαμβάνετε τις προκλήσεις, επιθυμείτε νέες εμπειρίες και βαριέστε εύκολα. Φαίνεται να ενδιαφέρεστε για αναγνώριση, θέλετε την εκτίμηση των άλλων και μπορεί να είστε πολιτικός! Είστε καλός ομιλητής και απολαμβάνετε την επαφή με τους ανθρώπους.

chara3

4) O Αγχώδης
Εάν περπατάτε πολύ αργά, προσεκτικά, κάνοντας μικρά βήματα και καμιά φορά σέρνετε τα πόδια σας, τότε είστε εσωστρεφείς, στοχαστικοί, ευάλωτοι και φοβισμένοι. Ενδέχεται να είστε αναστατωμένοι και όταν περπατάτε το βλέμμα σας να είναι στο έδαφος.

chara4

5) O Χαλαρός
Το ανέμελο περπάτημα και η χαλαρή στάση, δίνουν την εντύπωση ενός ήρεμου ανθρώπου, ο οποίος επικεντρώνεται συνήθως σε άλλους ανθρώπους και όχι στα δικά του καθήκοντα. Είστε ήρεμος άνθρωπος, διαισθητικός, αλλά μπορεί εύκολα να παρασυρθείτε.

chara5

Πηγή: popup.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =